Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay

Bu durum üzerine Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'nun terörle mücadele çalışmalarına dair bilgilerin paylaşıldığı sosyal medya hesabıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada, paylaşımların Trabzon'daki polis memuru V.K. tarafından yapıldığı tespit edildi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla V.K., Trabzon'da gözaltına alındı ve Bitlis'e getirildi. Gözaltına alınan V.K. hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi kapsamında işlem yapıldı. V.K.'nin ikametinde ve üzerinde yapılan aramalarda, dijital materyallerde yaklaşık 3 bin adet kişiye özel gizli belge bulundu. Ayrıca, V.K.'nin hukuki yardım adı altında para temin ettiği ve birçok mağdurdan para aldığı tespit edildi. V.K.'ye yanıltıcı bilgi verdiği belirlenen polis memurları S.B. ve O.Z. da gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY