Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Akçay, İkisu mevkiine seyyar kantar kurulmasını "bağcıyı dövmek" olarak nitelendirdi. Akçay, "Ana Sayfa GÜMÜŞHANE Seyyar Kantar Tartışması Gümüşhane'yi Karıştırdı! 09 Şubat, 2024, Cuma 08:31 2001 Abone ol Gümüşhane-Trabzon karayolu güzergahında bulunan Esiroğlu mevkiindeki kalıcı kantarın yerine İkisu mevkiine seyyar kantar kurulması, kamyon ve tır kuyruklarına sebep oldu. 

Gümüşhane- Trabzon karayolu güzergahında bulunan Esiroğlu mevkiindeki kalıcı kantarın yerine İkisu mevkiine seyyar kantar kurulması, kamyon ve tır kuyruklarına sebep oldu. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay'ın da tepkisini çeken bu durum, bölgede tartışmalara yol açtı. GTSO Başkanı Akçay, Karayolları Bölge Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı'nın Koordinasyon Kurulu toplantısında Maçka ile Trabzon arasında kantar kurulacağı ve ihalesinin kısa sürede yapılacağına dair söz verdiğini hatırlattı. Akçay, İkisu mevkiine seyyar kantar kurulmasını "bağcıyı dövmek" olarak nitelendirdi. Akçay Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, "Eğer Karayolları'nın derdi bağcıyı dövmekse maksatları hasıl oluyor. Ama derdimiz üzüm yemekse o zaman kantarın Maçka ile Trabzon arasında tespit edilen yere kurulması lazım. Gümüşhane'li nakliyecilerin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı. Seyyar kantarın kamyon, tır kuyruklarına ve trafik yoğunluğuna sebep olması, Lojistik sektörünü de zor durumda bıraktı. Nakliyeciler, kantarın Maçka ile Trabzon arasında bir yere kurulmasını ve seyyar kantarın kaldırılmasını talep etti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak