Trabzon’da 11 ilçede 23 camide hatimle teravih namazı kılınacağını dile getiren il müftüsü Aydın, Ramazan’ın Kuran ayı olduğunu kaydetti.  Aydın, “Kuran-ı Kerim’de Bakara suresinde Alla C.C. ‘Ey İman edenler sizden öncekilere oruç farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Taaa ki korunasınız.’ Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtulma ayı olan Ramazan-ı şerife girmiş bulunmaktayız. Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece teravih namazımızı eda edip, gece sahura kalkacağız. Gündüz oruçlu olacağız” dedi. 

DUAYA MAZHAR OLDUK

İl Müftüsü Aydın, “Allah’a şükürler olsun Peygamber efendimizin duasına mazhar olduk. Peygamberimiz, ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl. Bizi hayırlısı ile Ramazan ayına kavuştur’ buyurmuştur. Allah bizi Ramazan ayına kavuşturdu. Ramazanın feyzi ve bereketinden istifade eden kullarından eylesin” diye konuştu. 

BEREKET MEVSİMİ

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan, Kuran ayıdır. Tefekkür ayıdır, oruç ve sabır ayıdır. Ramazan takvanın, rüştün, şükrün yollarının öğretildiği, irade eğitiminin verildiği yoğun bir programın uygulandığı okuldur. Ramazan, hatalardan arınma, günahlardan tövbe etme zamanıdır. Ramazan itikaf ayıdır. İrade eğitimi ile müminlere kişilik kazandıran bir aydır. Paylaşma, yardımlaşma, toplumsal dayanışma mevsimidir. Olgunlaşmanın, kamil bir mümin olmanın yollarını bize gösterir. Bilinçlenme ayıdır. İlmin, inancın, ibadetin, ahlakın, dayanışmanın, kardeşliğin zirveye ulaştığı inananlara ikram edilmiş bereketli bir mevsimdir. Ramazan, rahmanın kullarına ikramı ümmetin ayıdır.”

KİMSESİZLERİN UMUDU

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'den Engelliler Haftası'nda Anlamlı Mesajlar Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'den Engelliler Haftası'nda Anlamlı Mesajlar

Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Ramazan, kimsesizlerin umudu, çocukların neşesi, gariplerin duası, müminlerin bayramıdır. Merhaba ya şehri Ramazan. 11 ayın sultanıdır, hakkın bize fermanıdır. Ramazan’da Peygamberimiz, ‘Kim inanarak karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa Allah onun bütün günahlarını bağışlar’ buyuruyor.”

ORUÇ BEDENİN ZEKATI

Aydın, orucun bedenin zekatı olduğunu ifade ederek, “Cennetin 8 kapısı, cehennemin 7 kapısı vardır. Oruç tutanlar Reyyan kapısından içeri girecekler. Peygamberimiz buyuruyor ki, ‘Oruç sahibini koruyan bir kalkandır.’ Oruçluya biri sataşırsa ‘Ben oruçluyum’ desin. Oruç tutan için 2 sevinç anı vardır. Biri iftar vakti diğeri de Rabbine kavuştuğu andır. ‘Her şeyin bir zekatı vardır. Bedenin zekatı da oruçtur’ buyurmuştur Peygamberimiz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK