Trabzon Büyükşehir Belediyesi Personeline Stres Yönetimi Eğitimi Verdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Personeline Stres Yönetimi Eğitimi Verdi

"Kahverengi kokarca ile mücadele sürecinde imece usulü çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımızı tüm ilçelerimizde devam ettireceğiz. Bölgemizin en önemli ürünü ve gelir kaynağı olan, başta fındık olmak üzere (tüm sebze ve meyve) ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele için üreticilerimizi bu konuda bilgilendirmek ve teşvik etmek amacıyla Ortahisar Ziraat Odası olarak, Trabzon Ticaret Borsası öncülüğünde tüm ilçelerimizde başlattığımız İMECE-2024 toplantıların ikincisini Ortahisar ilçemizin Kavala Mahallesinde üreticilerimizle birlikte gerçekleştirdik."

Toplantıda üreticilere kahverengi kokarca ile mücadele konusunda bilgi sunumu yapıldığını belirten Başkan Bekar, katılımın yoğun olduğu toplantıda üreticilere kararlı mücadele ve özellikle biyolojik mücadele konusunda geniş bilgi verildiğini ifade etti.

Bekar, organizasyonda Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Yahya Çavdar ile Ortahisar Belediyesi Tarım Müdürü Sıddık Yılmaz'ın da birer konuşma yaparak üreticileri bilgilendirdiğini belirtti.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Engin Pehlivan'ın da katılımcı üreticilere geniş bir bilgi sunumu yaptığını kaydeden Bekar, ilçe tarım ve orman müdürlüğünün değerli ziraat mühendislerinin de toplantıda hazır bulunduğunu söyledi.

Toplantının amacının kaliteli fındık üretmek için zararlı böceklere karşı mücadele etmek olduğunu vurgulayan Bekar, bu mücadele konusunda fiziki ve biyolojik olarak ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda üreticilere geniş bir bilgi sunmak olduğunu belirtti. Sonunda katılım sağlayan tüm üreticilere mücadele bilgilerini içeren broşürlerin de dağıtıldığını dile getiren Bekar, Ortahisar Ziraat Odası olarak, kahverengi kokarca ile mücadele için tüm paydaşlarla birlikte çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA