Pandemi Trabzon Üniversitelerinde Öğrenci Sayısını Etkiledi Pandemi Trabzon Üniversitelerinde Öğrenci Sayısını Etkiledi

Şalpazarı MYO öğrencileri tarafından gerçekleştirilen tatbikatlar; Yangın Söndürme, Kentsel Arama Kurtarma ve Doğada Arama Kurtarma alanlarında yapıldı ve izleyenleri büyüledi. Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri ve diğer bazı yetkililer, öğrencilerin yangın söndürme ve kurtarma tatbikatlarını heyecanla izlediler.

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen tatbikatlar, gerçek bir afet durumunu anımsattı. Tatbikatta, baygınlık geçiren vatandaşlar başarılı bir şekilde kurtarıldı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) teslim edildi. Yangına hızlı müdahale ile kısa sürede yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemi gerçekleştirildi.

Doğada Arama Kurtarma tatbikatı ise engebeli arazide yuvarlanan bir vatandaşın kurtarılmasını içeriyordu. Arama Kurtarma Ekipleri, yüksek yamaçtan kazazedeye inerek ilk yardımı yaptılar ve kazazedeyi ambulansa teslim ettiler.

Tatbikat sonrasında Şalpazarı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dönüş Gençer, kriz yönetimi ve afetlere karşı ortak hareketin önemini vurgulayarak, başarılı bir tatbikatın gerçekleştirildiğini ifade etti ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.

Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş ve Belediye Başkanı Refik Kurukız da konuşmalarında Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, eğitimde görev alan akademisyenlere ve okul yönetimine teşekkür ederek, başarılı bir işbirliği örneği sergilendiğini vurguladılar.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT