Şu anlık rekor, 1994-2019 yılları arasında Akçaabat ilçesinde belediye başkanlığı yapan Şefik Türkmen'e ait. Türkmen, tam 25 sene boyunca 5 dönem boyunca ilçesine hizmet verdi.

Bu rekorun ardından gelen isim ise Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu oldu. Nuhoğlu, 2004 yılında belediye başkanlığı görevine seçildikten sonra 20 sene boyunca 4 dönem boyunca belediye başkanlığı yaparak dikkat çekti. 2024 seçimlerinde AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Nuhoğlu, seçimi kazanması durumunda 5. dönemini başkanlık koltuğunda geçirecek ve bu sayede Şefik Türkmen ile aynı başarıya imza atmış olacak.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,  İşçilerin Birlik ve Dayanışma Günü Kutlandı AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi,  İşçilerin Birlik ve Dayanışma Günü Kutlandı

Trabzon'un bu uzun süreli belediye başkanları, ilçelerine hizmetlerini sürdürürken, rekorlarına yeni bir dönem daha eklemek için mücadele ediyorlar. Şefik Türkmen ve Mehmet Nuhoğlu, Trabzon'un yerel yönetimindeki deneyimleriyle biliniyor ve ilçelerindeki vatandaşların güvenini kazanmış isimler olarak ön plana çıkıyorlar.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak