Trabzon'un spor alanındaki önemli organizasyonlarından biri olan Gençler ve Yıldızlar Kros Grup Birinciliği Yarışmaları, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle gerçekleşti. Trabzon Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi çevresinde düzenlenen yarışmalara 10 farklı ilden (Kars, Tunceli, Ardahan, Bayburt, Rize, Gümüşhane, Erzincan, Giresun, Ordu, Erzurum) toplamda 43 takım ve 217 sporcu katıldı.

Yarışmalar, gençlerin ve yıldızların atletizm yeteneklerini sergilediği çeşitli kategorilerde gerçekleştirildi. Genç Erkek (A-B) kategorisinde 5.000 metre, Genç Kız (A-B) kategorisinde 3.000 metre, Yıldız Kızlar 2.000 metre ve Yıldız Erkekler 3.000 metre mesafesindeki yarışlarda sporcular, birincilik için kıyasıya bir mücadele ortaya koydular.

Dereceye giren sporcular, düzenlenen ödül töreniyle madalyalarını aldılar. Bu heyecan verici yarışmaların yanı sıra, sporun güzelliklerini ve rekabetin ruhunu paylaşan tüm sporcular da büyük takdir topladılar.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, yarışmanın sadece madalya kazanmanın ötesinde, karakter geliştirme, takım ruhunu pekiştirme ve saygı gösterme fırsatı sunduğunu vurguladı. Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren sporculara başarılar dileyerek, sporun kazandırdığı değerleri daha da pekiştirmek adına çalışmaların devam edeceğini belirtti. Organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT