DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız DİSK Genel Başkanı Artvinli hemşerimiz TAKA’ya konuştu; Taksim’de Olacağız

Yomra'nın Kaşüstü mahallesinde bulunan ve Dünya Ticaret Merkezi'ne ait olan alana yapılan Armada Otel inşaatının ruhsatının yenilendiği belirtildi. 2022 yılında DTM'nin yönetim kurulu kararı ile mühürlenen inşaat için Armada Otel ruhsatı yenilenerek çalışmalara başlanacak. Yomra Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ruhsatın geçen ay verildiğini ve inşaatın önünde hiçbir engelin olmadığını belirtti.

Başkan Bıyık, Meclis konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "2025 yılının sonuna kadar bitirilecek. Sonra hukuki sorumluluklarını bir kısmını yerine getirdi. Kira borçları vardı. Bir kısmını DTM'ye ödedi ve ruhsat için gerekli evrakları tamamladığı için belediyeye başvurdu. Biz de geçen ay ruhsatı yeniden verdik. Yönetim kurulu 6 ay gözlemleyecek. Eğer o adamın inşaata başlarsa, devam ederse inşaatı bitirmeye yönelik 2025 yılının sonuna kadar bitireceğine dair bir talebi var bize. Bitirirse bitirir, bitirmezse tekrar fesih süreci, tekrar inşaatın durdurulma süreci başlayabilir. Süreç biraz muallak bir süreç."

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU