GALİBİYET SERİSİ SÜRSÜN
 

(3G 4B 6M). Sezonun ilk yarısında Akdeniz ekibini 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, bugüne kadar rakibini bir sezondaki iki karşılaşmada da mağlup edemedi. Bu sezon Abdullah Avcı yönetiminde Süper Lig deplasmanlarında çıktığı 10 maçın ikisini kaybeden Trabzonspor (5G 3B), bu dönemdeki iki mağlubiyetini de gol atamadığı karşılaşmalarda yaşadı (0-2 vs Beşiktaş & 0-1 vs Çaykur Rizespor). Süper Lig'deki son üç maçını gol yemeden kazanan ve bu sezon ilk kez üç karşılaşmalık seri yakalayan Trabzonspor, üst üste 4+ galibiyet aldığı son süreci Ocak-Şubat 2022'de yaşadı (5G). 

Fırtınanın kanatları Samsunspor maçında da sahne alacak: Çok formdalar… Fırtınanın kanatları Samsunspor maçında da sahne alacak: Çok formdalar…

KALESİNİ GOLE KAPADI

Bordo-mavililerin üst üste dört karşılaşmada kalesini gole kapadığı son dönem ise Şubat 2021'deydi. Bu sezon Süper Lig'de girdiği net gol pozisyonlarının Trabzonspor'dan (%54.4; 25/46) daha büyük kısmını gole çeviren tek takım Kasımpaşa (%54.5; 24/44). Fenerbahçe (119) ve Galatasaray'ın (104) ardından en fazla net şans yakalayan ekip olan Alanyaspor (62) ise Gaziantep FK'nın (%28.6) ardından bu fırsatların en düşük kısmından yararlanabilen ekip konumunda (%30.7; 19/62). Süper Lig'deki son üç maçında da gol atan ve kariyerinin en uzun serisini tekrarlayan Trezeguet, Trabzonspor formasıyla Anthony Nwakaeme'den (Şubat-Mart 2022) bu yana üst üste dört karşılaşmada ağları havalandıran ilk oyuncu olmayı hedefliyor. Süper Lig kariyerinde Alanyaspor'u konuk ettiği yedi maçın sadece birini kaybeden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı (4G 2B), tek mağlubiyetini Mart 2021'de 3-1'lik skorla yaşadı.

Editör: Birol Sancak