Trabzonlu Milli Sporcu Busenaz Sürmeneli, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı Trabzonlu Milli Sporcu Busenaz Sürmeneli, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Bu tutuklamalar sonrasında Trabzon Barosu tarafından organize edilen sessiz protesto, Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bırakan 61 avukatın dikkat çekti.

Tutuklu bulunan 5 taraftar için yapılan tutukluluk itirazının ise Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. Bu kararlar, hukuksuzluk iddialarını beraberinde getirirken, Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Eski Başkanı Ali Sürmen de tutuklamaların hukuksuz olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "Adli facia yaşanmıştır. Taraftar döven Fenerbahçeli futbolcular adam öldürmeye teşebbüs etmiştir. Biz Trabzon'da görev yapan tüm bürokratların hangi renklere aşık olduğuna bakmıyoruz. Ancak görev yaparken de sırtlarındaki o formayı çıkarmalarını bekliyoruz. Tutuklamalarda adil davranılmamıştır. Ağır cezada yargılanması gereken bir futbolcuya yol verilmiş, dayak yiyen tutuklanmıştır. Trabzon bu yapılanları asla unutmayacaktır." Olaylarla ilgili gelişmeler ve tepkiler kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY