Nijeryalı golcü oyuncu Paul Onuachu, bu sezon Trabzonspor formasıyla çok formda Nijeryalı golcü oyuncu Paul Onuachu, bu sezon Trabzonspor formasıyla çok formda

Ancak aynı PFDK, sahaya giren ve etkisiz hale getirilen Trabzonspor taraftarına saldıran Fenerbahçeli futbolculardan Osayi Samuel'e ceza vermemiş, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a ise 1'er maç ceza vermişti. Bu kararlara karşı Tahkim Kurulu'nun verdiği skandal kararla ise bu iki oyuncunun cezası durdurulmuştu. Söz konusu iki oyuncu, bu akşam oynanan Adana Demirspor maçında da forma giydi.

Bu gelişmeler yaşanırken, sahaya giren taraftarlar ise tutuklanmıştı. 17 gündür tutuklu bulunan taraftarlar için bugün de serbest bırakılmaları adına itirazlar yapıldı, ancak bu itirazlar yine reddedildi. Trabzon AK Parti eski Milletvekili Salih Cora da taraftarların tutukluluk halleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Cora, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan ve tasvip etmediğimiz olaylar nedeniyle sahaya inen ve Fenerbahçeli futbolcular tarafından öldüresiye dövülen taraftarların tutuksuz yargılanması gerekirken haksız bir şekilde tutuklanması, bihakkın tahliyeleri gerekirken uzun süredir tutukluluk durumunun devamına karar verilmesi yasa ve mevzuata aykırıdır. Hakkaniyetli bir karar değildir. Esas olan tutuksuz yargılamadır. Kararın gözden geçirilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullanırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u da etiketlemesi dikkat çekti.

Editör: Birol Sancak