Avcı, “Buraya gelene kadar ki olan süreç bugün maçtan önce söyledim Beşiktaş maçıyla oyun kalitesinin arttığı ancak karşılığını alamadığımız bir maçtı. Sakatların, gidenlerin veya Afrika Kupası’ndan dönenlerle birlikte oyun kalitemiz artmaya başladı. 4 maç kazandık. 1’i kupa diğer üçü lig maçı. 9 puan ve gol yemeden. Bunlar önemli detaylar.

Bugünü değerlendirecek olursak ligin oyuncu kalitesi iyi takımlarından bir tanesi, bir geçiş dönemi yaşıyorlar. Özellikle ilk yarı belki de son 3-4 maçın en iyi oyun organizasyonları bütün çalıştığımız opsiyonları çok doğru kullandık. 2-0’la içeri girebilirdik. Fırsatlar yakaladık, direkten dönen, dokunamadıklarımız, rakip kaleci ve savunmanın araya girdiği pozisyonlar var. Çok büyük bir keyif aldığımız ilk yarı yaşadık. Rakibin kaybedecek bir şeyi yoktu. Biraz daha o riskleri alarak geldiler. Biz orada opsiyonlarımızı doğru kullanamadık. Baskıya da geldiler. Anlarda nasıl oynayacağımıza daha da dikkat etmemiz gerekir. İkinci yarıda da fırsatlar vardı. Rakibe sadece kenar ortasından bir tane pozisyon verdik.

Bu geçiş döneminde kazanmak çok önemli. Bizi ileride daha iyi hissettirecek, önümüzdeki senenin planlamasını yaparken daha iyi resim verecek veri verecek bir durumu kazanarak geçmek son derece önemli. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Afrika Kupası’ndan gelenleri fiziksel durumları da bize yakın zamanda katkı sağladığında oyun organizasyonun içerisine girdiklerinde ve fiziksel durumları iyi olduklarında daha güçlü bir takım olma yolunda gidiyoruz.

Trabzonspor'un Samsunspor Maçının Hakemi Belli Oldu: Sadece 2 Kez Kaybetti! Trabzonspor'un Samsunspor Maçının Hakemi Belli Oldu: Sadece 2 Kez Kaybetti!

Burada özellikle geçiş döneminde altyapıdan gelen oyuncular oldu. Bize katkı sağladılar. Umut Güneş için bir parantez açmak istiyorum. Oynamadığı ve 70 dakika ısındığı dönemler oldu. Şu an itibarıyla eline geçirdiği fırsatı iyi kullanıyor. Yeterli mi değil. Daha iyisini yapabilir. İyi bir profesyonel örneği gösterdiği için teşekkür ederim. Takımım bugün itibarıyla oyun disiplinine, organizasyonuna takım disiplinine sadık kaldılar. İyi bir takıma karşı kazandık. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Çarşamba günü oynayacağımız kupa maçında onlarla birlikle yarı finale kalma maçında bizimle beraber maçın bitimine kadar pozitif desteklerini bekliyoruz” dedi.

Editör: Birol Sancak