Paul Onuachu. Southampton'dan kiralanan ve takımın en golcü ismi olarak öne çıkan 29 yaşındaki Nijeryalı forveti kadrosunda tutmak isteyen Karadeniz ekibi, Onuachu için yeniden kiralama teklifi yaparken, İngiliz kulübü oyuncuyu satmayı tercih ediyor.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın bu transfer için görüşmelere başladığını açıklamasının ardından, Sports Nation sitesi, Trabzonspor'un Southampton ile Göztepe aracılığıyla oyuncu takası gerçekleştireceğini bildirdi. Geçen sezon bu yöntemle Mislav Orsic transferinde başarılı olan bordo-mavililer, bu kez de benzer bir strateji ile Onuachu'yu kazanmayı umuyor.

Sörloth, öyle  bir mesaj paylaştı ki herkesi hayran bıraktı! Sörloth, öyle  bir mesaj paylaştı ki herkesi hayran bıraktı!

Onuachu için Potansiyel Takas Detayları

Trabzonspor'un, Onuachu'nun transferi için Göztepe'ye para ve oyuncu teklifinde bulunduğu öğrenildi. Detaylar henüz kesinleşmese de, geçtiğimiz yıl Orsic transferi sırasında benzer bir anlaşma yapılmıştı. Bu anlaşmada Trabzonspor, Taha Altıkardeş'i Göztepe'ye vermişti. Onuachu'nun 2019 yazında 6 milyon euroya transfer olduğu Belçika'nın Genk kulübünden sonra gösterdiği performans, bu transferin beklentilerini yükseltiyor. Onuachu, 2020-21 sezonunda 41 maçta 35 gol atarak dikkat çekmişti.

Onuachu'nun İngiltere Serüveni ve Gelecek Planları

Genk'te gösterdiği üstün performansın ardından 18 milyon euroya Southampton'a transfer olan Onuachu, İngiliz ekibinde beklenen performansı sergileyemedi ve takımın küme düşmesiyle zor bir dönem geçirdi. Şu anda 2026'ya kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan Onuachu, kariyeri boyunca 360 maçta 176 gol atarak etkileyici bir istatistik sergiledi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN