Abdullah Avcı'nın "kesinlikle tutalım" demesine rağmen Paul Onuachu için Trabzonspor'un işi hiç de kolay değil.

Southampton Onuachu Kararında İki Yol Arasında

Onuachu'nun Trabzonspor'da kiralık olarak sergilediği etkileyici performans, İngiliz ekibini bir "kazan-kazan durumu"na soktu. Southampton, dev forveti ilk on bire geri getirmekle yüksek piyasa değerinden faydalanmak arasında bir seçim yapmak zorunda.

Onuachu'nun Performansı ve Geleceği Üzerine Değerlendirmeler

Trabzonspor'un Eski Yıldızı Sörloth'dan Real Madrid'e Karşı Müthiş Performans Trabzonspor'un Eski Yıldızı Sörloth'dan Real Madrid'e Karşı Müthiş Performans

Onuachu, geçen Ocak ayında 18 milyon Euro'ya imza atmasına rağmen istenen sonuçları veremedi. Nijeryalı oyuncu, Southampton'ın düşme potasına girmeden önce yalnızca 11 maça çıkabildi. Ancak Türkiye'deki kiralık dönemi boyunca, 19 maçta 12 gol atarak formunu yeniden kazandı. Sakatlığına ve Afrika Uluslar Kupası'ndaki etkisizliğine rağmen, Onuachu geçtiğimiz günlerde Gaziantep'e karşı hat-trick ve bir asist yaparak formuna geri döndüğünü kanıtladı.
Trabzonspor'a Paul Onuachu müjdesi

Dean Jones'un GIVEMESPORT'a Onuachu Değerlendirmesi:

"Southampton, Onuachu'ya büyük bir çağrı yapması gerekiyor ve bu bir kazan-kazan durumu olabilir. Sakatlıktan döndükten sonra Türkiye'de hat-trick yaptı ve eleştirmenleri birdenbire sessiz kalmak zorunda kaldı. Golleri geri döndü. Bu sezon oldukça iyiydi ve bu Saints için iyi bir haber."

"Onu geri çağırmaya karar verirlerse, yenilenmiş özgüvene ve azme sahip bir forvetleri olur. Ancak onun hâlâ kendi tarzlarına uymadığına karar verirlerse, en azından transfer potansiyeli daha uygun görülebilir. Çünkü tutacağını ve gol atabileceğini gösterdi."

Muhabir: AYŞE SANCAK