Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı kararlara göre:

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü, "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle 52. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü Başkanı İBRAHİM TURGUT, aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü görevlisi YAVUZ SELİM TURGUT, aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" ve "hakareti" nedeniyle 46. maddesi ve 41. maddesi uyarınca 26.01.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Diğer idareciler ve görevliler olan FATİH BAKOĞLU, RECEPALİ SALCI, SEMİH FATİH KIZILTAN, HASAN YAVUZ BAKIR ve BİRKAN ÖKSÜZ SALCI, aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle çeşitli madde ve maddeler uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Alınan bu disiplin kararları, kulüp ve ilgili kişilerin gelecekteki müsabakalardaki davranışlarını etkileyebilecek ciddiyette cezalar içermektedir. Futbol camiası, bu gelişmeleri yakından takip ederken, ilgili tarafların savunma haklarını kullanmaları ve Disiplin Kurulu'nun nihai kararını beklemeleri beklenmektedir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak