Başarılı Kaleci Tarık Çetin, Kurtardığı Penaltıya Sevinemedi: Tarık Kahroldu Başarılı Kaleci Tarık Çetin, Kurtardığı Penaltıya Sevinemedi: Tarık Kahroldu

Leicester City ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 29 yaşındaki Iheanacho'nun transferi için Trabzonspor'un temasları sıklaştı. İngiliz basını da bu transfer girişimlerini doğrulayarak, Nijeryalı golcünün yaz transfer döneminde Leicester'dan ayrılacağını ve Trabzonspor'un bu transfer için ciddi şekilde ilgilendiğini belirtti. İngiliz gazeteci Dean Jones, Trabzonspor'un Iheanacho için uygun bir seçenek olduğunu ve bu transferin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Trabzonspor, Nijeryalı golcünün menajeriyle temasa geçerek teklifini iletti ve cevap beklemeye başladı. Iheanacho'nun bonservis değeri 13 milyon Euro olarak belirlendi. 231 maçta 61 gol atan ve 34 asist yapan Nijeryalı golcü, toplamda 95 gole direkt katkı sağladı. Bu sezon ise 25 maçta 6 gol atıp, 3 asist yaparak performansını sürdürdü. Manchester City altyapısından yetişen Iheanacho, 2017 yılında 27.7 milyon Euro karşılığında Leicester City'e transfer olmuştu. Ayrıca, ülkesi Nijerya'nın milli takımında da 53 kez forma giyen oyuncu, 15 gol ve 8 asistlik performans sergiledi.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Birol Sancak