Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ni eledikten sonra ligde Hatayspor ve Pendikspor'u 2-0'lık skorlarla mağlup ederek üç maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu seride öne çıkan isim ise Thomas Meunier oldu. Belçikalı sağ bek, takıma katıldığı günden itibaren gösterdiği kalitesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Elit FIFA Hakemi Halil Umut Meler, EURO 2024 İçin Hazırlıklara Devam Ediyor Elit FIFA Hakemi Halil Umut Meler, EURO 2024 İçin Hazırlıklara Devam Ediyor

Gençlerbirliği maçında oyuna girdikten sonra Eren Elmalı'nın golünde asist yaparak etkili bir performans sergileyen Meunier, Hatayspor maçında da Trezeguet'ye gol attırdı. Pendikspor deplasmanında ise kendi yarattığı pozisyonda Enis Destan'a asist yaparak takımına katkı sağladı.

Meunier'in performansı sadece skora katkıyla sınırlı değil. Sahada liderlik özellikleri sergileyen ve takım arkadaşlarını motive eden Meunier, Abdullah Avcı'nın da beğenisini kazandı. Avcı, Belçikalı oyuncuya özellikle takım savunmasıyla ilgili ekstra sorumluluklar veriyor.

Thomas Meunier'in Trabzonspor'a transfer sürecinde de önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Borussia Dortmund'dan kadroya katılan Meunier, Fırtına'nın ara dönemdeki tek transferi olmuştu.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN