Football Insider'ın Inside Track podcast'inde konuşan transfer muhabiri Pete O'Rourke, Rangers'ın 31 yaşındaki Barisic'e yeni bir kontrat sunma olasılığının düşük olduğunu ve oyuncunun serbest kalacağını açıkladı. Bunun üzerine Trabzonspor'un devreye girdiği ve Hırvat sol bekle 2+1 yıllık bir sözleşme imzalamaya hazırlandığı belirtildi.

Oyuncuya yakın kaynaklar, geçen ay verdiği demeçte, Barisic'in Trabzonspor ile anlaşmaya vardığını ve transferin sezon sonunda resmileşeceğini dile getirdi. İskoç basınına göre, Barisic'in mevcut haftalık 21 bin sterlinlik maaşını ikiye katlayacak olan Trabzonspor, oyuncuya yaklaşık 500 bin sterlin civarında yüklü bir imza ücreti ödeyecek.

Trabzonspor, Başakşehir Karşısında Üçüncülük İçin Sahaya Çıkıyor Trabzonspor, Başakşehir Karşısında Üçüncülük İçin Sahaya Çıkıyor

Bu transferin mali boyutu da dikkat çekici. Ferdi Kadıoğlu'nun 1.75 milyon euro ve Köhn'ün gelecek sezon için 450 bin euro'luk maaşıyla karşılaştırıldığında, Barisic'in kazancının bu iki oyuncunun toplamından fazla olacağı belirtiliyor. Trabzonspor'un bu hamlesiyle takımının sol bek pozisyonunu güçlendirmeyi ve gelecek sezon için iddialı bir kadro oluşturmayı hedeflediği ifade ediliyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Birol Sancak