Trabzonspor'un Yunan futbolcusu Fountas, Türkiye'de Yunan arkadaşlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor. Fountas, Trabzonspor'a transfer olurken, bordo-mavili takımda Yunan oyuncuların bulunmasının tercihini etkilediğini belirtti ve bu durumun uzun süredir özlediği bir şey olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 8 yıldır Yunanistan dışında futbol oynayan Fountas, bu durumun psikolojik olarak da kendisini etkilediğini açıkladı. Yunan futbolcularla, özellikle de milli takımdan tanıdığı oyuncularla aynı takımda yer almanın heyecanını yaşadığını söyledi. Fountas, "Benim felsefem, hangi kulüpte oynarsam oynayayım, başarılı olmak istiyorum, her gün en iyisi için çabalıyorum" dedi.

Trabzonspor'a transfer olduğunda ise ilk aradığı kişinin Panionios'tan tanıdığı ve milli takımda da birlikte oynadığı Bakasetas olduğunu söyledi. İkinci olarak da Kourbelis'i arayarak kendini iyi hissetmesini sağladılar. Fountas, bu ilişkilerin mükemmel olduğunu ve takımdaki günlük hayatlarını özleyeceğini ifade etti.

Fountas, Trabzonspor'da hem sporculuk hem de kişisel ilişkiler açısından keyif aldığını belirterek, bu deneyimin kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak