AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, ilçede inşaatı süren Akçaabat Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek son durumu inceledi.

Ortahisar Kaymakamlığı’ndan “Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve THM Konseri Ortahisar Kaymakamlığı’ndan “Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve THM Konseri

"Kaba İnşaatı Tamamlandı"

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kültür Merkezi'nin kaba inşaatının tamamlandığını belirterek, "Tüm hemşehrilerimizle birlikte şehrimizin daha da gelişmesini arzu ediyoruz ve bunun için birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Seçim döneminde Akçaabatlılara, şehrimizde devam eden işleri yeni dönemde ivedi olarak nihayetlendireceğiz demiştik.

Devam eden önemli işlerimizden biri olan Söğütlü Mahallesi'nde inşaatı süren Kültür Merkezi'mizde sona yaklaştık. Kaba inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki süreçte dış cephesinin yapılması, iç dizaynı, envanter ve ekipman temini de aynı hızla gerçekleştirilecek. Çalışmaların gidişatına göre, Akçaabat Kültür Merkezi'nin tahmini teslim tarihinden önce tamamlanıp halkımızın hizmetine açılmasını öngörüyoruz. Rabbimin izniyle, Akçaabat'ımızın önemli ihtiyaçlarından biri olan tam donanımlı Kültür Merkezi'mizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

"600 Kişilik Kapasiteye Sahip Amfi Salonda Kongreler Yapılabilecek"

Akçaabat Kültür Merkezi'nde 600 kişilik amfi salon olacağını kaydeden Başkan Ekim, "Kültür Merkezi'nin içerisinde 600 kişilik amfi salon, çok amaçlı salon, fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kafeterya, kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik alanlar bulunacak. Akçaabat Kültür Merkezi, hem şehirdeki öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın sosyal aktivitelerini yapabileceği, keyiflice vakit geçirebileceği veya ders çalışabileceği bir tesis olacak. 600 kişilik kapasitesi bulunan amfi salonda kongreler yapılabilecek.

Bu sayede Akçaabat, kültür, sanat ve turizm şehri olmanın yanı sıra kongre şehri haline de gelecek. Kültür Merkezi'nin üst katında yapılacak olan fonksiyonel kütüphane ise Trabzon Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere bölgedeki tüm öğrenciler tarafından aktif olarak kullanılabilecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Birol Sancak