Proje, Trabzon Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde resmi olarak açıldı.

Mor Pazar projesinin kuruluş sürecini anlatan Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Ortahisar Kent Konseyi, 2 yıl önce evde üretim yapan kadınların el emeği ürünlerini pazarlayarak kadınların ekonomik yönden güçlenmesini amaçlayan Ortahisar Kadın El Emeği Çarşısı projesini başlattı. Projemiz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açıldı ve 'Her Ayın Son Pazarı Mor Pazar' sloganıyla devam ediyor."

Mor Pazar projesinin kadın istihdamına katkı sağladığını belirten Nehbit, proje kapsamında düzenlenen etkinliklerle kadınların sosyal hayata katılımını artırdıklarını vurguladı. Ayrıca, projenin kalıcı hale gelmesiyle birlikte kadın üreticilere sabit bir mekan sağlandığını ifade etti.

Mor Pazar Kadın Koordinatörü Mimar Özlem Doğan Tuncer ise projenin başarısından memnuniyet duyduklarını belirtti. Tuncer, "Mor Pazar esnafı olarak kadın üreticiler, 5 dükkanda ürünlerini pazarlıyorlar. Üreticiler 20 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak çalışıyorlar ve tezgah açacak kişiler kura ile belirleniyor" dedi.

Trabzon Üniversitesi'nin Milli Şampiyonlarından Gençlere Çağrı: "TRÜ Sizi Güçlendirir" Trabzon Üniversitesi'nin Milli Şampiyonlarından Gençlere Çağrı: "TRÜ Sizi Güçlendirir"

Trabzon'da kadın üreticilerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedefleyen Mor Pazar projesi, bölgedeki kadınların desteklenmesi ve güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Birol Sancak