Altay’da Erdi’yi şöhret yapan isim o idi. Orta sahadan alır ve klas bir şekilde Erdi’nin önüne, araya yuvarlardı. 1988’de Erdi Fenerbahçe’yi o ise Trabzonspor’u tercih etti.
 
Altın gibi saçları ve altın gibi de bir kalbi vardı. Trabzon’da futbol oynadığı yıllarda da duayen gazeteci, Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu başkanı Rahmetli Ziyad Nemli’nin kızı Umay ile tanıştı ve mutlu bir evlilik yaptı. Trabzonspor’da 1992 yılına kadar futbol oynadı ve sonrasında da yeniden doğduğu topraklara İzmir’e döndü.
Nemli’yi 1990’da kaybettik.
Turgut Uçar’ın anma törenlerine eşi ile birlikte geldiği dönemler oldu. Geride kalan 30 Ağustos 2018 tarihinde Umay, anmaDA baba ve annesinin mezarına gelememiş arkadaşları ile mesajı gelmişti. 
Eşinin hasta olduğunu duymuştuk. Fakat Turgut nerede, ölüm nerede.. Normal bir hastalık olarak düşünmüştüm.
Değilmiş.
Kalpteki sıkıntılar Turgut’u yakaladı ve bırakmadı. Sonuçta da aramızdan aldı götürdü.
İzmir’den de Trabzonspor, Karşıyaka ve Altay bayrakları ile uğurlandı.
Trabzon’da ise Ziyad Nemli’nin kızı Umay’ın ve Turgut’un çok sevdiği Münevver Turgut’u T-hişört’e işledi ve Zorlu Grand otelin önünde bir gün süreyle nöbetini tuttu.
Allah rahmet etsin. Umay ve evlatlarına sabır ve sağlık diliyorum.
 
BU OYUNLAR BİTMEZ!
 
Bir yandan da hayat devam ediyor. Trabzonspor hafta sonunda İstanbul’daki maça hazırlanıyor. Hazırlanıyor ama bir kez daha kapsamlı düşünmeli.

Hem Galatasaray’ın gücünü hem de hakem camiasının oyunlarını planlayarak hazırlanmalı. Galatasaray’ın Hatayspor maçında nasıl kollandığını yeni transferinin nasıl oyunda tutulduğunu hep birlikte gördük. Hedef şu, Başakşehir yalnız kalmasın.

Suat Arslanboğa’nın ceza sahası dışında aleyhimize penaltı verdiği gibi, Çağatay Şahan’ın Dany’nin süpürmesini es geçtiği gibi. Cüneyt Çakır’ın DEnayer’in elle oynamasına göz yumduğu gibi!

Bu oyunlar bitmez. Bitmeyecek de. Trabzonspor güçlü olacak ve çıkıp maçı alacak. Bu maç bana geçmişi hatırlattı. Ahmet Suat’ın Tabut Ali ve Beşikdüzülü rahmetli Metin ile birlikte İstanbul’dan zaferle döndüğü bir maç vardır. İşte öyle bir maç.
 
ATAMADIKLARINI ATACAKLAR
 
Trabzonspor taraftarları nasıl bir 11’in maça çıkacağını merak ediyorlar. Ünal eğer sürpriz yapmazsa Sosa yedek kulübesinde olacak. Kardeşlerine cesaret verecek! Trabzonspor’da Uğurcan oynamak istiyor. Ve kalede muhtemelen o olacak.

Eğer sağlık kurulu sakınca görür ise Arda. Sağ kenatta Kamil Ahmet takıma oturdu ve üstüne koyuyor. Toure ve Hüseyin, solda Novak, orta sahada Abdulkadir Parmak, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Ekuban, Nwakeme, Rodallega. Trabzonspor 11’ine baktığımızda sorun orta sahada gözüküyor. Trabzonspor’un hücum hattı hiçbir takımda yok. Ekuban atamadıklarını atarsa İstanbul’da da iş tamamdır.
 
UĞUR BÖCEĞİ MAÇA!

 
‘Sözüm geldi’ yazıları ile birlikte Trabzonspor’u motive eden yapılan haksızlıklara karşı dik duran Murat kardeşim artık İstanbul’da.

Başakşehir maçından önce 3 maçta Akyazı’da tribünde idi ve 9 puanla döndü! Başakşehir maçında hakem hatalarına mağlup olduk.

Şimdi o İstanbul’da ve hafta sonu Türk Telekom Stadı’nda Trabzonspor taraftarları ile birlikte olacak.

Ben ona nazar boncuğu demiştim ama o Uğur Böceği olduğunu söyledi.
 
BABASININ OĞLU, ARDA AKBULUT
 
Arda Akbulut. Oğlum Ömer Utku’nun Mehmet Akif Ortaokulu’nda iken sınıf öğretmeni Naile Akbulut hocanın oğlu. Öğrenciler Naile hocadan korkutları kadar okul idarecilerinden korkmaz idiler. Disiplinli ve toleransı azdı. Karı Koca spor akademisi mezunları ve Beden Eğitimi Öğretmenidirler.

Arda’nın babası Celil hocanın Tütünspor’da kalecilik yaptığı anı ise duayen fotoğraf sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı dün gönderdi. Anne-baba Çocukları Arda’yı sporcu yetiştirdiler ve bugün 1.95 boyu ile birlikte Türkiye’nin dev kalecilerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Allah nazardan korusun. Ümraniye maçının son dakikalarında yüzde yüz 2 gol pozisyonunu çıkararak kendini ispatladı. En önemlisi stres yapmadı. Kuşkusuz Galatasaray maçı farklı olacak. Oynarsa bu maçta da arkadaşları ona yardımcı olur kalesini yine gole kapar.
 
BİRİNCİ’NİN ÖNÜ AÇIK
 
Mehmet Birinci. Teknik adamlar arasında mektepli olanlardan. Sayın Birinci teknik adamlık kariyerinin en başarılı dönemini Giresunspor’da geçirdi.

Ve üst üste 12 galibiyet alarak takımı bir üst lige çıkardı. Şimdi de 1461 Trabzon’a imza attı. Mehmet Birinci’nin attığı bu imza aynı zamanda onun önünü de açmış oldu. Eğer 1461’de başarılı olursa gelecekte yeniden Trabzonspor’a sıçrama şansı vardır. Şunun için, artık kulüpler öyle milyon avrolar vererek teknik adam transfer yapacak pozisyonda değillerdir.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Yıl 1987.. Trabzonspor 3.Lig takımının oyuncuları Soner, Yahya, İbrahim ve diğer kıvırcıkları bir araya toplamış ve fotoğraflamıştım. 32 yıl olmuş.