Deprem felaketinin özellikle genç öğrenciler üzerindeki etkilerini hafifletmek amacıyla "Geri Döneceğiz Burs Fonu"nu hayata geçiren TEV, afetten etkilenen öğrencilere uzun vadeli ve sürdürülebilir destek sağlamaya odaklanıyor.

TEV, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde ailesine katılan yeni bursiyerlerinin %44,5'inin depremden etkilenen öğrenciler olduğunu açıkladı. Depremin özellikle temel eğitim seviyesinde her 5 öğrenciden 1'ini etkilediği bir dönemde, TEV bu gençlere destek olmayı amaçlıyor.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 100 binden fazla burs başvurusu aldıklarını belirtti. Bu başvuruların, deprem sonrasında eğitime erişim ihtiyacının ne kadar arttığını gösterdiğini vurguladı. Taşkın, 2023-2024 akademik yılında burs tutarlarını %100'e yakın bir oranda artırdıklarını ve bu dönemde 17,600 bursiyerin 4,000'inin afetten etkilenen öğrenciler olduğunu açıkladı.

TEV'in "Geri Döneceğiz Burs Fonu" ile amaçladığı, afetten etkilenen öğrencilerin eğitimlerini kesintiye uğratmadan, daha güçlü bir şekilde yuvalarına geri dönebilmelerini sağlamak. Bu fon, gençlerin en zorlu zamanlarda bile geleceğe umutla bakma kararlılığını desteklemeyi hedefliyor.

TEV ayrıca, afetten etkilenen öğrencilerin mesajlarını paylaşarak, onların sesi oluyor. Öğrenciler, gelecekte doktor, mimar, mühendis, öğretmen gibi farklı alanlarda ülkeye katkı sağlamaya inandıklarını ve yaralarını saran bu destekle bir gün geri döneceklerine olan inançlarını dile getiriyorlar.

Türk Eğitim Vakfı, deprem sonrası eğitimde fırsat eşitliği ve gençlerin umutla geleceğe bakmasını sağlama konusundaki kararlılığını sürdürerek, Türkiye'nin eğitim sektöründeki önemli paydaşlarından biri olarak çalışmalarına devam ediyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT