1461 Trabzon, Prestij Maçında Rotasyonlu Kadrosuyla Kırşehir'e Gidiyor 1461 Trabzon, Prestij Maçında Rotasyonlu Kadrosuyla Kırşehir'e Gidiyor

Kulüpler Birliği'nin pazartesi günü toplanarak söz konusu imzaları almaya başlayacağı bildirildi. Noter de davet edilen toplantıda, TFF Başkanı Büyükekşi'nin ise kulüplere, "İmza toplamayın, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra 18 Temmuz'daki Mali Genel Kurul'a seçim maddesi ekleyelim" şeklinde bir haber gönderdiği iddia edildi. Ancak kulüplerin bu talebi kabul etmediği belirtildi.
TFF Ana Statüsü'ne göre Olağanüstü Genel Kurul için sadece Süper Lig kulüplerinin (140) imzası yeterli. TFF'nin 328 delegesi bulunurken, üyelerin %40'ının (131) noter onaylı imzasıyla Olağanüstü Genel Kurul toplanabilir. Üyeler, Federasyon Başkanının istifasını beklemeden, Olağanüstü Gündemine "Seçim Maddesi" ekleyerek, Genel Kurul üye tam sayısının yarıdan bir fazlasının oyunu alarak, "Seçim Kararı" alabilir. TFF yönetimi bu karara uymazsa, üyeler FIFA'ya başvurabilir. İddialara göre, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın dışındaki 19 kulüp başkanının TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifasını istediği öğrenildi. Şimdi gözler yarın yapılacak olan Kulüpler Birliği toplantısına çevrildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN