Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen sızma ve saldırı girişimi sonucunda 1 askerimizin şehit olduğu ve 4 askerimizin yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca, operasyon sırasında 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Bu olayın ardından Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları, terör hedeflerini yok etmek amacıyla harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı daha sonra Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde PKK terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen 27 hedefin hava harekatlarıyla imha edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Pençe-Kilit Operasyonu'nun devam eden bir süreç olduğu ve terörle mücadelede kararlı bir şekilde sürdürüldüğü vurgulanırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığına dikkat çekildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA