Demokrasinin en küçük fakat en önemli yerel yönetimlerden biri olan muhtarlık camiasında yaşanan seçim yarışını hatırlatan Aktürk, camianın ve milletin yakışır bir şekilde davranması gerektiğini vurguladı.

Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi

Aktürk, şu ifadelerle devam etti: "Camiamıza ve milletimize yakışır örnek davranış sergileme yükümlülüğümüzü de göze alırsak, olması gereken en yakışır şekilde seçimlere kadar bir demokrasi şöleni havasında bu iklimi yaşamak. Ancak bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok camiamıza olan ilgi ve alaka karşısında doğal olarak mahallelerimizde ciddi bir aday potansiyelimiz de söz konusu. Hatta ne ilginçtir ki aynı aileden ikişer üçer adaylar oluşmuş bulunmakta. Bu rekabet durumu, farklı problemler ve gerginlikleri de seçim süreci içerisinde kendi içinde karşımıza çıkarıyor."

"Muharlık bir hizmet camiasıdır. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Hakkıyla yapılan demokratik yarışta alınan sonuç biraz da nasip işidir. Daha kardeşçe sımsıkı saf olmamız gerekirken birbirimize düşman olmamız bizlere yakışmaz. Yaşanan her ne olursa olsun milletin sağ duyusu ve iradesi sandık başında hakkıyla tecelli edecektir. Ona göre davranış biçimi sergilenmelidir."
TAKA/AYŞE SANCAK

Muhabir: AYŞEN KARABİNA