Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret, Gazze'deki soykırım olaylarına rağmen devam etti ve son beş ayda 2.5 milyar dolarlık bir artış kaydetti. TÜİK'in verilerine göre, Ekim 2023 ile Şubat 2024 arasındaki dönemde Türkiye'nin İsrail'den ithalatı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 düşüşle 584 milyon dolara gerilerken, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı yüzde 28,5 düşüşle 1 milyar 868 milyon dolara indi. Ancak bu düşüşlere rağmen, iki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 34'lük bir düşüşle 2 milyar 452 milyon dolara ulaştı.

Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı! Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı!

İsrail'in Türkiye'den çelik ve çimento ithalatının büyük bölümünü gerçekleştirdiği belirtilirken, İsrail'in petrol ihtiyacının da Türkiye üzerinden Azerbaycan petrolü ile karşılandığı ifade ediliyor.

Gazze'deki saldırılarda ise en az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 552 Filistinli öldürüldü ve 74 bin 980 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu belirtilirken, İsrail'in hastane ve eğitim kurumlarını hedef aldığı kaydedildi.

Dün Reuters haber ajansı tarafından yayımlanan bir analizde ise, Türkiye'deki genel seçimler sonrası ekonomik sıkıntılar hisseden seçmenler ile İsrail'e karşı daha sert tutum bekleyen İslamcı taban arasında bir dengesizlik olduğu ve bu durumun muhalefetin elini büyük şehirlerde güçlendirdiği belirtildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK