Uzungöl Ve Yedi Göller    
  
    
Soğanlı dağlarının Bayburt sınırına yakın 2500 mt rakımda Uzungöl'den 20 km yukarıda Balıkgölü, 2740 mt rakımda  23 km mesafede Aygır gölü bulunmaktadır. Bu iki gölün yanına  taşıtla ulaşmak mümkündür. Ayrıca Karagöl, Sarıçiçek gölü, Pir Ömer gölü, Çifte göller, Dipsiz göl adları ile bilinen göller mevcut olup yedi göller olarak bilinirler..


Endemik Bitkiler

Doğal güzellikleri ve Endemik bitki örtüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldular.Heryıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu krater göller görenleri etkiliyor.Muhteşem doğa ve temiz havası ile ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Doğa Harikası bu göller yaz mevsiminde özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisini çektiği ve ‘svit Buhira" diyerek Balık gölüne çIktıkları ve Ağustos ayında bile var olan kar kürtüklerine üzerinde kaydıkları gözlenmektedir.

Uzungöl-Demirkapı mahallesi arasındaki yol yapım çalışmaları bittikten sonra gelen turist sayında müthiş artış olduğu florası ve fauna bitki örtüsü Dünyaca balıyla Meşhur Anzer'e  benzediği için bu yörede üretilen bala yoğun talep olduğu ve kilosunun 2019 yılında 400 Tl’ye kadar alıcı bulduğu gözleniyor. Bu bölgeye gelen turistler duman ve sisten sıkılınca 10 km dağın arkasınına gidiyor. Bayburt sınırları da sis olmadığı için bir süre güneşlenerek geri dönüyor.


150 Çadır Var

Demirkapı mahallesinde yapılan otel, Restoran, Kendin pişir ve Bungolovlarla gecelik yatak kapasitesi şimdiden 200’den fazla olduğu ifade ediliyor. Arap turistlerin özellikle Haldizen deresi çevresindeki 150’den fazla çadırda  derenin kenarında  aileleri ile gündüz tatilini geçiriyor.
Editör: TE Bilisim