Türkiye'de Ramazan ayının başlangıcı ve bitişi için heyecan dorukta! Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Ramazan'ın başlangıç ve bitiş tarihlerini ve en uzun ile en kısa oruç tutulacak illeri açıkladı.

11 Mart Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan'ın ilk gününde imsak vakti Iğdır'da 04.52'de olacakken, son imsak vakti ise Çanakkale'de 06.02'de gerçekleşecek. Eren'in verdiği bilgilere göre, Ramazan'ın ilk gününde 13 saat 23 dakika ile en uzun oruç Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta, 13 saat 20 dakika ile ise en kısa oruç Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da tutulacak.

Erman Toroğlu ve Metin Akpınar'ın Görevleri Sonlandırıldı: Şok Karar Geldi! Erman Toroğlu ve Metin Akpınar'ın Görevleri Sonlandırıldı: Şok Karar Geldi!

Eren, geçen yıl Türkiye genelinde en uzun ile en kısa oruç arasındaki farkın 9 dakika olduğunu belirtirken, bu yıl ise bu farkın 3 dakikaya indiğini ifade etti.

Ramazan'ın son günü olan 9 Nisan'da ise ilk iftar Hakkari'de saat 18.42'de, son iftar ise Edirne'de saat 19.55'te gerçekleşecek. Bu gün Sinop'ta 14 saat 51 dakika ile en uzun oruç, Hatay'da ise 14 saat 30 dakika ile en kısa süreyle tutulacak.

Eren, ekinoksun 21 Mart'a denk gelmesiyle birlikte gündüzlerin gecelerden daha uzun olacağını belirtirken, bu durumun Ramazan'ın son gününde en uzun ve en kısa orucu tekrar Sinop ve Hatay'da tutulacağını gösterdiğini dile getirdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN