Özellikle Milli Elektrikli Setlerin 27 Mayıs 2023 tarihinde TÜRASAŞ tarafından üretilerek yolculu seferlerine başladığını ve başarıyla hizmet verdiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, setlerin Adapazarı ile Gebze arasında 10 aydır hizmet verdiğini ve konforuyla da dikkat çektiğini dile getirdi.

Milli Elektrikli Setlerin 160 kilometre hıza ulaşabildiğini ve son teknolojiye sahip olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu ekosisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi alanında önemli atılımlar gerçekleştirildiğini belirtti. Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu inşaatlarında önemli başarılar elde edildiğini ve demiryolu araçlarının üretiminde de ileri teknoloji kullanılarak üretim yapıldığını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Bakan Uraloğlu ayrıca, Milli Elektrikli Lokomotiflerden, Milli Hızlı Trenlere, Milli Vagonlardan Milli Elektrikli Setlere kadar birçok ürünün tasarımından üretime kadar geçen süreçte önemli mesafeler kat edildiğini vurguladı.

Uraloğlu, bugün Trabzon'da gerçekleşecek olan bayramlaşma programına katılacak ve vatandaşlarla bir araya gelecek.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak