Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sis, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Cumartesi günü itibarıyla Batman ve çevre illerde yağışın bölgeyi terk etmesiyle birlikte yoğun sisin devam edebileceğine dikkat çeken Meteoroloji Mühendisi Hümeyra Betül Akgül, sisin azalmasının beklendiğini ancak Batman çevrelerinde yeniden etkili olabileceğini belirtti.

A W111643 08

Sürücüleri sisli havalarda dikkatli olmaları konusunda uyararak konuşan Akgül, sisin görüş mesafesini düşürdüğünü ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların hava tahminlerini takip edip gerekli önlemleri almaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin yüksek basınç etkisi altında olduğunu belirten Akgül, radyasyon sisinin gece başladığını ve gündüz hava ısınınca öğlen saatlerinde kalktığını açıkladı. Bu durumun, yer yüzeyinde ve yüzeye yakın hava soğuduğunda meydana geldiğini ifade etti.

A W111643 03

Bu meteorolojik durumun, sürücülerin ve vatandaşların güvenliği için dikkate alınması gereken bir faktör olduğu vurgulanarak, halkın meteorolojik uyarılara önem vermesi çağrısı yapıldı.
İHA

Editör: Ayşe Sancak