Dev Bankadan Korkutan Altın Tahmini: Tarihi Rekor İçin Hazır Olun! Dev Bankadan Korkutan Altın Tahmini: Tarihi Rekor İçin Hazır Olun!

Karahan, enflasyon raporunun açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin kredi kartlarına taksit sınırlaması gelecek mi sorusuna yanıt veren Karahan, "Aralık ayında harcamalarda artış oldu. Geçici olup olmadığı net değil. Kredi kartlarında bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Başkan Karahan, düzenleme konusunda nasıl bir yol izleyecekleri hakkında belirli fikirlerinin olduğunu, ancak çalışmaların henüz devam ettiğini vurgulayarak, "Çalışmalarımız sürüyor. Dolayısıyla bir şey zikretmek için çok erken. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Bireysel kredi büyümesinin geçen yılın ilk yarısında hızlı bir artış gösterdiğini, ancak ikinci yarıda yavaşladığını belirten Karahan, "Bireysel kredi büyümesinde dengelenme süreci yakından takip edilmektedir. Kredi büyümesinde oluşabilecek aşırılıklara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçen yıla göre Türkiye'deki bireysel kredi kartı borçlarının yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldiği de belirtildi.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT