Toplantı sırasında öncelikle İran'ın Kirman eyaletinde yaşanan terör saldırılarına dikkat çekti ve başsağlığı dileklerini iletti.

Bakan Uraloğlu, terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün İran’da olan iki patlamada İranlı vatandaşların öldüğünü üzüntüyle öğrenmiş olduk. Ben başsağlığı diliyorum. Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin beklentisi, temennisi, gayreti coğrafyamızda güvenin sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Türkiye ile İran arasında ulaştırma konusunda yeni iş birlikleri ve potansiyel projeler ele alındı. Uraloğlu, iki ülke arasındaki uluslararası ticaretin devam etmesi, Türkiye ve İran'ın dost ve kardeş ülkeler olarak ilişkilerini geliştirmesi ve ekonominin lokomotifi olan ulaştırma sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak için yakın iş birliği ve koordinasyon içinde kararlar aldıklarını belirtti.

İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bazrpash da karayolu, demir yolu ve havayolu taşımacılığı konularının ele alındığı görüşmede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na misafirperverlikleri için teşekkür etti. Toplantı sonunda Uraloğlu, İranlı mevkidaşına Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin bulunduğu vazo hediye etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak