Bakan Uraloğlu, Trabzon'daki 716 mahalle muhtarı ile bir tesisde buluşarak, "Ekip ruhu ile çalışabildiğimiz takdirde şehirlerimiz için daha verimli hizmetler yaparız. Bize daha fazla güç vererek sorumluluğumuzu artırırsınız" diyerek, seçimlerin algı olmaması gerektiğini belirtti.

Programa Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu, büyükşehir belediye başkan adayı ve Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları ile başkan adayları ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar buluşmasında konuşan il başkanı Sezgin Mumcu, Türkiye'nin son 22 yılda büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, "Muhtarlar milletin sesi oluyor, milletimizle olan bir anahtarsınız" dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise muhtarlığın önemine vurgu yaparak, "Muhtarlık görevimizi kutsal görüyoruz. Muhtarlık hizmetinde kul hakkı vardır. Devlet bize hizmetimiz karşılığında bir ödenek veriyor, bu da milletimize hizmetkar olmamız için bir destektir" şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç ise hizmet etmenin önemine değinerek, "Derdimiz, doğup, büyüdüğümüz bu topraklara halkımızın iradesi ile güzel işler yapabilmektir" dedi.

Bakan Uraloğlu da, muhtarların taleplerinin önemine vurgu yaparak, "Biz buralara gelsek, siz gelmezseniz, bizden bir talebiniz olmasa biz iş yapamayız. Şahsi talebi gelen muhtarımız çok az. Genelde mahalleler ile ilgili talepler geliyor. İmkan dahilinde çözmeye gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, seçim sürecine de değinen Bakan Uraloğlu, "Sorumluluğumuzun farkındayız. Taşımaya gayret ediyoruz. Önümüzde seçim süreci var. Hepimiz sandığa gideceğiz. Yerel seçimler bizim için kıymetlidir. Kimseyi yerel yönetimlerdeki tercihlerinden dolayı cezalandırmadık. Vatandaşımız oy tercihinden dolayı cezalandırılmamalıdır" şeklinde konuştu.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak