Bakan Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan istatistiklere göre, limanlarda elleçlenen yük miktarının yüzde 7,2 artarak 134 milyon 327 bin 597 tona yükseldiğini ve konteyner miktarının ise yüzde 17,9 artarak 3 milyon 350 bin 817 TEU'ya ulaştığını ifade etti.

Uraloğlu, Mart ayında limanlarda gerçekleşen deniz yoluyla yapılan transit yük taşımalarının da 5 milyon 699 bin 607 ton olduğunu belirtti. Türkiye'nin denizcilik sektöründeki gelişmelerin, ülke ekonomisindeki genel iyileşmeye paralel olarak arttığını vurgulayan Uraloğlu, Türkiye'nin denizcilik alanında uluslararası arenada önemli bir konumda olduğunu dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin dünyanın önde gelen denizci ülkelerinden biri haline geldiğini ve deniz ticaret hacmini artırarak ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Uraloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi dünyanın önemli bir liman merkezi haline getirdik. Denizcilik alanında daha fazla büyümek ve gelişmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK