MİT'ten Başarılı Operasyon: PKK/KCK'li Teröristler Etkisiz Hale Getirildi MİT'ten Başarılı Operasyon: PKK/KCK'li Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Artvin, Erzurum, Iğdır ve Antalya'nın batı ilçelerinde yağışlar bekleniyor. Bu yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Bolu'nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir.

Özellikle çığ tehlikesi uyarısına dikkat edilmesi gereken bölgelerde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda tedbirli olunmalıdır.

Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun, Gümüşhane, Erzurum ve Erzincan gibi şehirlerde hava durumu tahminleri değişiklik göstermektedir. Sağanak yağmurlar, bulutlu havalar ve kar yağışları bu şehirlerin hava durumunu etkileyecekken, sıcaklıkların genellikle 10-12 derece arasında seyredeceği öngörülmektedir.

Editör: Birol Sancak