İspanya'da Telegram Kullanımı İçin Askiya Alma Kararı

X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak... X, TV Uygulamasıyla Yeniden Karşınızda! Artık Televizyonda Bile Kullanılacak...

Mahkeme, Mediaset, Atresmedia ve Movistar Plus gibi televizyon şirketlerinin Telegram'a karşı telif hakları ihlali suçlamalarını değerlendirdi. Bu suçlamaları kabul eden mahkeme, İspanya'daki telekom operatörlerine - Vodafone, Orange, Digi, Movistar, MasMovil gibi - Telegram uygulamasının kullanımını derhal askıya alması talimatını verdi.

Mahkeme, Telegram'ı işbirliği yapmamak ve teknik verilerin raporlanmasına izin vermemekle suçladı. Soruşturma devam ederken alınan bu karar, "gerekli, uygun ve orantılı" olarak değerlendirildi.

Şu anda İspanya'da Telegram kullanımı devam ediyor, ancak uygulamanın kısa sürede kapatılması bekleniyor. Ancak, kararın bazı kesimlerden eleştirildiği belirtiliyor.

Tüketiciler Derneği Facua, bu kararın milyonlarca kullanıcıya ve şirkete zarar vereceğini savunurken, muhalefet partisi Podemos'un lideri İone Belarra, kararı "özgürlüklere tehdit eden, haksız ve orantısız bir tedbir" olarak nitelendirdi.

Telegram, Rus iş insanları Nikolai ve Pavel Durov kardeşler tarafından kurulmuş olup, 2013 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Kaynak: HABERLER