Son 5 ayın en yüksek seviyelerine ulaşan petrol fiyatları, Orta Doğu ve Rusya'ya ilişkin endişelerin etkisi altında seyrediyor. İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine yönelik saldırılar sonrasında Orta Doğu'da arz kesintileri yaşanabileceği endişeleri, fiyatları yukarı yönlü destekliyor. Ayrıca, Rusya'nın petrol ihracat kapasitesinde olası düşüşlerin yaşanabileceği endişesi de fiyatları artırıyor.

Brent petrolünün varil fiyatı Perşembe günü, Çarşamba gününe kıyasla yüzde 1,53 artarak 90,72 dolara ulaştı. Aynı dönemde, Batı Teksas türü ham petrolün varili ise 86,79 dolardan işlem gördü.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte, jeopolitik gerilimlerin yanı sıra ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin de etkisi büyük oldu. Zayıf ABD doları, petrolü döviz kullananlar için daha ucuz hale getirerek talebi artırması bekleniyor.

KDK Başkanı Şeref Malkoç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazze’deki Haksızlığı Dünyaya En Gür Sesle Haykıran Ülkedir KDK Başkanı Şeref Malkoç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazze’deki Haksızlığı Dünyaya En Gür Sesle Haykıran Ülkedir

ABD dolarının diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen ABD dolar endeksi ise yüzde 0,11 düşüşle 103,880 dolara geriledi. Bu durum, petrol fiyatlarındaki yükselişi destekleyen faktörler arasında yer alıyor.
 

Kaynak: İNTERNETHABER