Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş

Ekonomideki olumlu gelişmeler ve borsadaki yükselişler, uzmanları harekete geçiriyor. Dr. Şeref Oğuz, borsanın yaklaşık olarak 10.000 seviyelerine doğru ilerlediği bu zamanlarda, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Küçük yatırımcıları "silkeleme" riskine karşı uyararak, herkesi dikkatli olmaya çağırıyor.

Borsadaki son gelişmeleri değerlendiren Dr. Şeref Oğuz, özellikle küçük yatırımcıların borsanın yükselen trendine kapılmamaları gerektiğini vurguluyor. Daha önce yaşanan senaryoların tekrarlanabileceği uyarısında bulunan Oğuz, borsada yaşanan dalgalanmaların küçük yatırımcıları etkileyebileceğini belirtiyor.

Uzman isim, spekülatörlerin yeniden ortaya çıkması durumunda yatırımcıların zarar görebileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle, küçük yatırımcıların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Borsanın bir oyun alanı olmadığını ve hisse senedi alıp bir şirketin ortağı olan yatırımcıların şirketlerle ilgili bilinçli kararlar almaları gerektiğini belirtiyor.

Sabırlı olanların borsada kazançlı çıkacaklarını söyleyen Dr. Şeref Oğuz, borsada hızlı ve aceleci davranmanın genellikle zarar getirdiğini ifade ediyor. Borsanın sabırlı ve bilinçli yatırımcılara para kazandırdığını vurguluyor ve yatırım yapacakların mutlaka profesyonellerden destek almaları gerektiğini belirtiyor.

Son olarak, Borsa İstanbul'un tarihi zirvesine doğru ilerlerken yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekiliyor. Günün ilk saatlerinde yukarı yönlü bir trend gösteren Borsa İstanbul BİST 100 endeksinin değer kazandığı, ancak günü değer kaybıyla tamamladığı belirtiliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA