Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu ve Kaymakamların katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında, ilimizdeki koruyucu aileler ve sahiplendikleri çocuklar bir araya geldi. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve akşam ezanıyla birlikte iftar yapıldı.

4676Cd3C 8F5D 47D5 Aa55 E194179C8C9F

Vali Baydaş ve eşi, iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak koruyucu aileler ve çocuklarıyla sohbet etti. Programda yaptığı konuşmada Vali Baydaş, ramazan ayı boyunca birçok iftar programında buluştuklarını belirterek, sosyal devlet ilkesinin önemine vurgu yaptı. Devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Baydaş, koruyucu ailelerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti ve bu birlikteliğin daim olması dileğinde bulundu. Ayrıca, koruyucu ailelerin çocuklarını sahiplenme konusundaki önemine de değindi.

Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme Yeni Anayasa Çalışmaları İçin İlk Temas Gerçekleşti; CHP Genel Başkanı ve TBMM Başkanı Arasında Görüşme

Vali Baydaş, Rize genelinde 23 koruyucu ailenin yanında 23 çocuğun bulunduğunu belirtti. Bu uygulamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2012 yılında başladığını söyleyen Baydaş, projenin yıllar içinde çığ gibi büyüdüğünü ve Türkiye genelinde binlerce çocuğa binlerce ailenin sahip çıktığını ifade etti. Baydaş, koruyucu ailelerin özverisi ve sevgisiyle ilin bu projeye katkı sağladığını dile getirdi.

İftar programı, dayanışma ve birlik ruhuyla dolu anların yaşandığı, Ramazan'ın bereketinin ve birlik duygusunun pekiştirildiği anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA