Gazeteci yazar Ahmet Külekçi" nin kaleminden yerel seçimlerde cok tartışılan VAN meselesi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sıkı Tedbirler: 24 Saat Kesintisiz Denetimler

Kimse beni ilgilendirmez diyemez. Van ilimiz 4 bin yıl öncesine uzanan tarihi geçmişiyle önemli bir kentimizdir. Urartulardan, Selçuklulara,  Osmanlılardan Cumhuriyete her devirde stratejik önemini koruyan Van ilimiz tarihin her döneminde savaşlara, işgallere, ihanetlere sahne olmuş, sürekli el değiştirmiştir.  1071 ‘den itibaren ebediyen ebedi Türk vatanı olmuştur.  Ama bölücüler ve yandaşları her lafın başında algı yaratarak “ Kürt kenti” ifadesi kullanmaktadırlar. Türk yurdu Van’da halen İskele Mahallesi ve diğer semtlerde, Emek ve Dönerdere köylerinde çok sayıda Trabzonlu hemşehrimiz yaşamaktadır. Trabzonlular Vanlılara kız vermiş Vanlılardan kız almıştır.  Kimse olaylara, seçim sonucuna bakarak Van’ı terörle eş değer tutmaya kalkmasın. Bölücü ırkçı PKK’nın istediği zaten budur. 

1.    ERMENİ İİSYANI
7312C48A 36Ed 4732 86D7 B6188C0B5Eb0

 Konumu nedeniyle tarihte sürekli ele geçirmek istediği Van farklı zamanlarda savaşlarda yakılmış yıkılmış yağmalanmıştır. Ermenilerin, Türklerin, Kürtlerin ve farklı toplulukların komşu olarak birlikte yaşadığı Van’da 1915’de emperyalist güçlerin Ermenileri kışkırtmaları ve teşvikleriyle huzur ortamı bozulmuştur. Birinci Dünya Savaşı devam ederken Ermeniler Taşnak ve diğer ayrılıkçı yıkıcı örgütler öncülüğünde devlet kurma hayaliyle ihanet ederek isyan etmişlerdir. Van’ı yakıp yıkan 30 bin Vanlı Müslümanı acımasıza katleden Ermeniler desteğindeki Ruslar Van’ı işgal etmiş, 3 yıl süren işgal Türk Ordusunun 2 Nisan 1918’de Van’a girmesiyle son bulmuştur.  Eski Van şehri Van Kalesi güneyinde harbe hale bulunmaktadır.  

2.    TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İSYANLARI 
3Ec1C414 A88A 4Ec0 949F C900A1873B65

Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyen dış güçler 1915’de Ermeni çeteleri eliyle başaramadıkları senaryoyu PKK terör örgütü eliyle sahnelemek istemektedirler.  Ermeni Taşnak örgütünün bölücü, yıkıcı tehdit, isyan, katliam gibi yönetmelerinin aynısını terör örgütü PKK ve yandaşları sergilemektedir. 1915’de Osmanlı’yı arkadan hançerleyen Taşnaklar bugün PKK/PYD bölücü örgütüdür. Kürt kimliği altında kendisini gizleyen bazı Ermenilerin PKK yönetici ve elemanı olduğu bilinen gerçektir.  

 PKK yandaşları 21 Mart 1992’de kamu kurumlarını, iş yerlerini yakıp yıkarak ayaklanma girişiminde bulunmuşlar. 6-7 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani bahanesiyle Van’ı bir kez daha yakılıp yıkmışlar. Yerel seçimler sonrası yıkıcı bölücü hainler yüzlerini bir kez daha göstererek güzel Van’ımızın huzurunu bozucu şiddet sergilemişler.  Son olaylar ne üzücüdür ki Van’ın düşman işgalinden kuruluşunun 106. yılı olan 2 Nisan 2024 günü meydana gelmiştir.  Türkiye’mizin, Avrupa’nın Asya’ya açılan kapısı olan Van ilimiz çok büyük acılar görmüş zorluklar yaşamış ve yaşamaktadır.  Vatansever Vanlıların bir kısmı bölücülerin baskısı, huzur ve güven ortamını bozmaları nedeniyle farklı kentlere göç etmek zorunda kalmıştır. 

3.    ZEYDAN AİLESİ KİMDİR? 
9949Fd74 Bcef 4647 Ac3F 62254Cd5D01A

“ PKK sizi tükürüğüyle boğar” deme cesaretinde bulunan dili, gönlü bozuk eski HDP Hakkâri Milletvekili, HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye başkanlığı meselesine geçmeden önce Hakkari Yüksekovalı olan aileyi biraz tanıyalım:  Abdullah Zeydan’ın babası Mustafa Zeydan Pinaynişi aşiretine mensuptur. Yüksekova Belediye Başkanlığı ile  XIX., XX.ve XXII. Dönem  AK Parti Hakkâri Milletvekilliği yaptı. Abisi  Rüstem Zeydan 54., 55., 56., 57., 58. ve 59. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu, 23. dönem  Hakkari Ak Parti milletvekilliği yaptı daha sonra CHP’ye geçti.  Abdullah Zeydan’ın kardeşi Kurtuluş Zeydan ise TRT İç Yayınlar Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor. 

4.    Dünyada hiçbir devlet kendisini yıkmak, parçalamak isteyen, halkına zarar veren terör örgütünün siyasi parti kurmasına, bölücü yıkıcı terör örgütünün sözcülüğünü yapan elamanlarının milletvekili, belediye başkanı seçilmesine izin vermez, maaş bağlamaz, kaynak aktarmaz. Ne var ki ülkemizde PKK terör örgütü mensupları TBMM ‘de bölücülük yapabiliyor, devlete meydan okuyor, belediye başbakanı seçilebiliyor, hazineden yardım alıyor.  Yanılmıyorsam yurt dışına kaçan PKK’lı eski vekiller de maaş alıyor. Türkiye bu garabeti ortadan kaldırmadıkça terör örgütünün kökünü kazıyamaz.

5.    Terör örgütünün partisi DEM yerel seçimler öncesi onlarca aday adayı arasında başka aday yokmuş gibi (1 milyon 150 bin nüfuslu Van’da toplam 60 bin Hakkârili var)  devlete meydan okuyan Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan yargılanıp müsnet suçtan mahkûm olan Hakkari Yüksekovalı sicili bozuk Abdullah Zeydan’ı Vanlı olmadığı halde Van’dan aday göstermesi PKK’nın yönlendirmesi,  kötü niyetli, kışkırtıcı tercihtir.  PKK tarafından milletvekili ve belediye başkanı adayı gösterilen kişiler o ilin insan olmayan isimlerden özellikle tercih edilmesi ise FETÖ taktiğidir. 

6.     DEM/PKK VAN’DA 14 BELDİYEYİ NASIL ALDI?
41542Ceb 831C 4085 923A 9E345E10Dd92

Sandığa gitmeyen ( katılım 67.38) seçmenler, AK Parti’nin yanlış adaylar tercihi ve teşkilat çekişmeleri iler sahada çalışmamaları,   emekli tepkisi ve ekonomik sorunlar,  CHP’nin amaçlı veya amaçsız bölgede varlık göstermesi, diğer partilerin aday göstermelerine rağmen yeterli oy alamamaları ama AKP’nin kazanabilecek adayına kaybettirmeleri DEM’in 14 belediye başkanlığını kazanmasında etkili olduğu belirtiliyor.  Van tarihinde hiçbir parti tüm belediyeleri kazanmamış. Dolaysıyla bu sonuçlar normal değildir.  DEM /PKK 40 yıldır Kürt seçmenler üzerinde baskı, tehdit uygulamakta bölücü ırkçı mahalle baskısı uygulamaktadır. PKK yanlısı partiye oy vermeyenleri silahla veya farklı yöntemlerle korkutarak hain ilan etmekte,  yaşam alanını daraltmaktadır. 

7.     DEM/PKK yandaşları seçim akşamı sevinirken de, Abdullah Zeydan’a mazbatası verilmediği bahanesiyle de Van sokaklarını yakıp yıkmıştır. Sosyal medyada vatansever Vanlılar tehdit edilmiş, algı yaratılmıştır.   Daha mazbata almadan seçim kazanılan yerler kastedilerek  “ burası Kürdistan’dır “ ifadeleri kullanılmış. Etnik milliyetçiliğe, bölücülüğe dayalı ayrıştırıcı yıkıcı belediyecilik yapılacağı ilan edilmiştir.

8.    İSYAN ÇAĞRILARI
E5803C08 402A 4142 8574 798Dc0543F4E

Van’da yaşanan kırıp dökmeler, iş ve soyalı hayatı engelleyen sokak gösterileri hukukla, demokratik hakla alakası yoktur. Van’da PKK yeni bir isyan provası yapmış, meydan okumuştur.  Ne acıdır ki 3-4 gün boyunca tek bir devlet adamı açıklama yapmamıştır. Vatansever Van halkı adeta kaderine terkedilmiştir. PKK yandaşları sokakları yakıp yıkıp gösteri yaparken AKP’den nemalanan dernekler, vakıflar, sendikalar kuyruklarını kısarak sessiz kalmışlardır.  AKP Van Büyükşehir Belediye başkan adayı Abulahhat Arvas PKK yandaşları karşısında yalnız bırakılmıştır.  

9.     VAN SAHPSİZ Mİ?
C0629A3A 0776 4E36 8D33 1B51085A6431

Van ülkemizin en önemli kentlerinden biridir. İran’a sınır olan Van sorunlu coğrafyada sınır kilididir. Van nezle olursa Türkiye grip olur. Van’ı sahipsiz bırakmak Türkiye’ye çok pahalıya mal olur. Devletimiz Van’ı PKK terör örgütünün baskısı altından çıkararak varlığını hayatın her alanında en etkin haliyle göstermek zorundadır. PKK Kerkük’de yaptığı gibi Van’da baskı kurarak korkutarak iç göçü hızlandırarak demografik yapıyı bozmakta sermaye ve siyaset ve sivil toplum kuruluşlarını ele geçirmektedir.  


10.    BELEDİYELER PKK ÜSSÜ OLMAMALI
9949Fd74 Bcef 4647 Ac3F 62254Cd5D01A
Türkiye Devleti güçlüdür.  Türkiye bölücü yıkıcı çakallara boyun eğmez. Ancak sandıktan çıkan çoğunluk her şey olmadığı da bilinmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde demokrasi araç olarak kullanılarak ülkenin yasal düzenin terörle bozularak bölünmesi parçalanması kabul edilmez.  Türkiye’yi yönetenler aklını başına almalıdır. “Partimiz kazansın” derken ülkemiz kaybederse tarih affetmez. DEM/ PKK yanlısı kişiler maalesef belediyelerde. Bunların PKK yandaşlarına alan açmalarına, kaynak aktarmalarına,  belediyeleri terör üssü olarak kullanmalarına izin verilmemelidir.  Belediyeler kontrol ve disiplin altına alınmalıdır. 
Van’da yaşananlar normal değil. Doğu Anadolu bölgemizin birçok ilinde yaşanmaktadır.  Bana inanmıyorsanız o bölgede yaşayan bir akrabanıza, dostunuza, tanıdığınıza sorun ve gerçekleri öğrenin. 
Benim bildiğim tanıdığım Türkiye Cumhuriyeti Devleti Abdullah Zeydan’a ve PKK yandaşlarına haddini bildirecek. “Herkes unutsa da Türk devlet aklı unutmaz. Neler olacağını göreceğiz hep birlikte.

KAYNAK/TAKA

Muhabir: BİROL SANCAK