Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nce il genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda 39 kişi gözaltına alındı. 

İşte Emniyet Müdürlüğü’nden operasyonlarla ilgili yapılan detaylı açıklama: Trabzon, Hatay, Giresun, İstanbul, Van, Rize Kastamonu, Erzurum,İzmir ve Ağrı illerinden işlem yapılıp aranmakta olan, Aralarında; mahrem imam, Sorumlu Abi, Sorumlu Abla, İl İmamları, Kapatılan Şirket Yöneticileri, İş Adamı, Avukat, Bylock kullanıcıları, KHK ile ihraç Askerler, Gaybubet evlerini bulup temin eden kişilerin olduğu,ve bu kişilerin firari olarak aranır durumda iken, örgüt adına faaliyetlerine devam etmek üzere ilimizde saklandıklarının örgütü tekrar toparlamaya çalıştıklarının ve buralardan örgütü yönetmeye çalıştıklarının örgütün yönetici pozisyonunda olduklarının, tespit edilmesi üzerine, şahısların saklandıkları 14 ayrı gaybubet evlerinde, sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, 28 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonda; Başkalarına ait kimlik kartları, Atmaya yırtmaya çalıştıkları örgütsel dökümanlar, 6.000 Euro, 9.960 Dolar, 27.980 T.L.,Çok sayıda dijital materyaller ele geçirilerek incelemeye alınmıştır.

 Bundan önce ,15.03.2018 tarihinde gene aynı şekilde ilimizde, yine örgüt amaçları doğrultusunda faaliyet yürüten 5 ayrı Gaybubet evine girilmiş ve 11 kişi gözaltına alınmıştı. Böylece ilimizde Toplam 19 Gaybubet evine operasyon düzenlenmiş olup, 39 kişi gözaltına alınmıştır.İşlemleri TEM Şube Müdürlüğünce devam ettirilmektedir”