Operasyonlarda ele geçirilen bilgilere göre, yakalanan firariler arasında farklı suçlardan arananlar bulunuyor. Bakan Yerlikaya, paylaşımında firarilerin dağılımını da detaylandırarak, 0-5 yıldır aranan 3 bin 730 şahıs, 5-10 yıldır aranan 17 şahıs ve 10 yıl ve üzeri aranan 18 şahıs olduğunu belirtti.

Yakalanan şahısların işledikleri suçlara ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, hırsızlık suçundan 588, dolandırıcılık suçundan 282, yağma suçundan 119, adam öldürme suçundan 38, cinsel suçlardan 37, narkotik suçlardan 678, terör suçundan 40 ve kaçakçılık ile organize suçlardan 396 kişinin operasyonlar sonucu adalete teslim edildiğini ifade etti.

Yerlikaya, operasyonların koordinasyonunda emniyet güçlerinin ve diğer ilgili kurumların önemli rol oynadığını vurgulayarak, operasyonlarda görev alan valileri, kaymakamları, jandarma komutanlarını, emniyet müdürlerini, sahil güvenliği personelini ve operasyonlara katılan diğer güvenlik görevlilerini tebrik etti. Son olarak, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirterek paylaşımını sonlandırdı.
TAKA/BİROL SANCAK