Trabzonspor’un Antalyaspor maçını İstanbul’da izledim. Ciddi haksızlığa uğradık. Golümüz verilmedi, penaltımız çalınmadı.
Maçtan sonra da Trabzonspor yönetim kurulu üyesi ve 1461 takımının Başkanı Haluk Şahin’i aradım.
Dertleşeyim istedim.

Neler olup bittiğini sordum, haksızlığa uğramaktan yakındım.
O da başkanı olduğu 1461 takımı ile İstanbul’da berabere kalmış ve dönüyordu.
Şahin şunu söyledi: ‘Ekonomik olarak ciddi sıkıntılar var. Trabzonspor’un her maçını üst üste kazanacağını beklemeyin. Böyle gidecek ve bizlerde alttan Trabzonspor’a oyuncular vereceğiz. Bu durumu kurtaramaya çalışacağız.Sabırlı olacağız. Evet haksızlığa uğradık. Ama yolumuza devam edeceğiz.’
Haluk Şahin’in bir sözü kulağımda dank etti: ‘Bizler de alttan oyuncu yetiştireceğiz. Trabzonspor’un kurtuluşu bu. Bunu yapamadıktan sonra Trabzonspor kurtulamaz.’
Birkaç yıl içinde Sosa, Kucka, Burak  gibi  sözleşmeleri çok uçuk olan oyuncularla yollar ayrılacak. Ve onların yerini dolduracak isimler bulmalıyız ve en önemli yer de alt yapı.
Bir ara Hami, Lemi, Hamdi, Soner’ler çıktı. Bugün Yusuf, Abdulkadir ve Hüseyin’ler geldi.
Yarın yeni isimler bekliyoruz.
 Trabzon 1461 takımının Bursaspor’u elemesi az iş değildir.
Hem ekonomik olarak takım kazanacak hem de bu oyunculara daha da güven gelecek.
Şu, 1461 takımının Bursaspor’u elemesine A takım aldanmayacak!
Biz Pazar günü oynayacağımız Bursaspor maçına bakacağız.
Bursaspor maçları her zaman bizim için zor olmuştur. Bu da öyle olacaktır. Trabzonspor bir maç kazansa üzerindeki baskıyı atacak. Malatya maçı da zor, Fener maçı yine bir kırılma maçı olacak.
Haydi hayırlısı.

YENİ YÖNETİME KOMPLE İSİM!

Ömer Kemerkaya, Spor bölümünü bitirdi. İngiltere’de 2 yıl spor eğitimi ve yönetimi dalında kendini geliştirdi. Bahadır otomotivin  yönetim kurulunda. Yüzme sporu yaptı, futbol ve basketbol oynadı. 2 Aralıkta yapılacak olan yönetimde yer alacak komple bir isim. Almak için değil bilgi, birikimini vermek için Trabzonspor’a.

YERİNDEN YÖNETİM MESAJİ VERDİ

‘Senelerdir bu kulüp, dışardan gelenleri kurtarıcı olarak gördü. Yakınındakileri ise göremedi. Dışardan gelenlerle, Trabzon’da yaşayanlar kıyaslandığında, dışardan gelenlerin kulübe çok büyük zararları olduğu aşikar. Ahmet Ağaoğlu döneminin sonunda benzer şeyler yaşamamayı umuyorum. İkinci olarak Trabzonluların, Trabzonlu oyunculara, sporculara, yöneticilere ve başkanlara bakışında sorun var. Bir aday Trabzon’da yaşıyorsa toplum nezdinde değeri az. İstabul’dan geliyorsa değeri çok! Ağaoğlu’nun artı ve eksileri ileriki günlerde tartışılacaktır.Az parayla çok iş üretmeye çalışıyor. Zordan zor bir kulüp yapısı devraldı.

Trabzonspor kongre üyelerinin, vizyon-misyon gibi söylemlere takılmadan, elbiseye değil içindekine bakarak kararını vermesi lazım. Celil Hekimoğlu, son kongrede küçülerek büyüme vaad etti. Çoğu insan sen Trabzonspor’u küçültemezsin dedi. Bugün onun kongre salonunda söylediği herşeyi yapmaya çalışan bir yönetim var. Trabzonlu diye adama dudak bükenler, bugün keşke onu seçseydik diyorlar. Hülasa, Trabzonspor son 3 dönemde ikameci, yabancı, kulübü ve camiayı bilmeyen, şehri tanımayan, Uzun sokakla, Maraş caddesinde adım atmamış adamlar tarafından idare edildi. Artık buna son verilmelidir. Bu Aralık kongresinde Trabzonspor, şehrin içinden bir başkan tarafından yönetilmelidir. Çetin Öztürk.’

BU ÇOÇUKLARA DİKKAT


Trabzonspor’un geleceği nerede, alt yapıda. Elbette öncelikli olarak kendi alt yapısı. Ancak bir ekipte Türkiyeyi taramalı. Örneğin bu iki isim İstanbul Ramispor’da oynuyor. Yusuf Ziya Kırnan sağ bek ve sağ stoper. Süper. Son derece başarılı. Bir diğer isim Alperen Beşer sağ ve sol tarafta hucüm. Trabzonspor not etsin. İstanbul takibini yapana ulaştırsın ve maçlarını izletsin. Atlamayalım.

AMATÖR RUHLA PROFESYONEL İŞLER


Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt Trabzon’da Sabah ve Ahaber bürosunu ziyaret ederek Ahaber muhabiri Ahmet Çağlar Yıldırım ile Sabah Gazetesi Muhabiri Özgür Özdemir’e teşekkür plaketi verdi. Şerif Kunt, amatör spora katkı sağlayan Özdemir ve Yıldırım’a teşekkür ederken bizlerde amatör ruhla çalışıp profesyonel işler çıkaran iki meslektaşımızı tebrik ediyoruz.

BİRAZ DA NOSTALJİ


PTT 1991…Ayakta rahmetli Sefer Odabaş, Oturanlar soldan sağa Ayşe Ocak, Arzu Kamber, Tülay Lostar, Merhum Ali Taner Taşkesen, Yazı İşleri Müdürümüz Harun Yavruoğlu, Mete Çırak, Reşide Tan, Hacer hanım ve Nanine Şengülerli.