Emekliye sürpriz karar: Gidenler 18 bin lira ödeme alacak Emekliye sürpriz karar: Gidenler 18 bin lira ödeme alacak

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, yeni modeli T8X'i resmen duyurdu. Togg CEO'su Gürcan Karakaş, T8X'in tanıtımının yakın bir dönemde gerçekleşeceğini ve şirketin hedeflerine ulaşmak için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında basına açıklamalarda bulundu.

Yeni modelin detaylarına değinen Karakaş, T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla satışa sunulabileceğini belirtti. Ayrıca, Togg'un yurt dışına açılacağı zamana ilişkin planlarını da paylaştı. Karakaş, Avrupa pazarına giriş için altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ve T10X'in Avrupa'daki ön satışlarının bu yıl sonunda başlayacağını ve yeni model yılında (2025) teslimatlara başlamayı hedeflediklerini ifade etti.

CEO Gürcan Karakaş, Togg'un geçtiğimiz yıl başlattığı üretimde büyük bir talep gördüklerini ve 2023 yılında üretmeyi planladıkları tüm araçları 18 saat içinde sattıklarını belirtti. Karakaş, bu başarının Türkiye'nin otomobil değişimine hazır olduğunu gösterdiğini ve kullanıcıların T10X'e büyük ilgi gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, şirketin yeni modellerle başarısını sürdüreceğini ve ikinci modelleri olan fastback ve üçüncü modelle yolculuğun devam edeceğini belirtti.

Togg'un hedefleri ve yeni modelleriyle ilgili detaylar gelecek dönemde kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ