Özellikle orta saha, kanat ve santrafor bölgelerindeki eksiklikler Trabzonspor'u zor durumda bırakmıştır. Ancak henüz herhangi bir transfer hamlesi gerçekleştirilememiştir.

Bu akşam oynanacak olan Galatasaray maçına en azından bir yeni transferin yetiştirilmesi umuluyordu ancak bu beklenti karşılanamamıştır. Trezeguet, Pepe ve Onuachu gibi önemli oyuncuların Afrika Kupası'na gitmesi, Trabzonspor'un özellikle hücum gücünü büyük oranda düşürmüştür.

Bu transfer döneminde daha çok ayrılacak oyunculara odaklanan Trabzonspor'da, Kourbelis ve Teklic Fatih Karagümrük'e kiralanmış, Larsen'in sözleşmesi feshedilmişti. Yunan oyuncu Bakasetas'ın da Galatasaray maçının ardından Yunan ekibi Panathinaikos'a katılması beklenmektedir.

Trabzonspor'un transfer döneminde birçok oyuncuyla ilgilendiği bilinmektedir. Sağ bek transferi için rotayı Danimarka'ya çeviren Trabzonspor, Silkeborg'ta forma giyen 23 yaşındaki Perulu sağ bek Oliver Sonne'yi gündemine almıştır. Genç oyuncu bu sezon Danimarka liginde 21 maçta 2 gol, 3 asistlik performans sergilemiştir. Sağ bek mevkisi için diğer alternatifler ise Arsenal'den Cedric Soares, Roma'dan Rick Karsdorp ve Nice'ten Youcef Atal'dır.

Trabzonspor, santrafor transferi için ise Rus ekibi CSKA Moskova'da forma giyen 25 yaşındaki golcü oyuncu Fedar Chalov'u kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu oyuncunun alternatifleri de incelenmektedir.

Orta saha transferi için Kolombiyalı yıldız James Rodriguez'i gündemine alan Trabzonspor, Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen 32 yaşındaki Kolombiyalı 10 numara ile ilgilenmektedir. Ayrıca Danimarka ekibi Nordsjaelland'ta forma giyen 22 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu Mohamed Diomande'nin transferi için de girişimlerini sürdürmektedir. Genç oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık 2024'te sona ermektedir.

Trabzonspor'un transfer gelişmeleri ve yeni transferlerini ne zaman açıklayacağı merakla beklenmektedir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT