Bottle Cap Challenge
Sosyal Medyayı kullananların bu aralar sıkça karşılaştığı, adına “akım” denilen salaklık!
Hani ortada duran şişenin kapağını orasıyla burasıyla açmaya çalışanların göğüslerini gere gere paylaştıkları saçmalık!
 
Bu insanlara ne oluyor, neden böyle garip davranışlar sergiliyorlar bilmiyorum ama bence gerçekten  bir yerlerde birileri “ dur bakalım dünyada yaşayan insanlar daha ne kadar gerizekalılaşabilirler? “diyerek insanlığı kesin bir seviye testine tabii tutuyor.
Kesin!
Yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz!
Bir arada elinde alışveriş poşetleriyle kendilerini yerlere atan tuhaflar vardı. Hayır yani yere düşen bir şeyi eğilip almaya üşenen insanların sırf Sosyal Medya daki  o hallerini daha henüz unutamamışken  gariban şişenin kapağını abuk sabuk hareketlerle açmaya çalışanların atomu parçalar cinsinden  saçma sapan paylaşımlarıyla karşılaşmak gerçekten sinir bozucu!
 
Durun bakalım insanlık saçmalığı daha ne kadar ileriye götürecek?
 
*******
 
Bu arada Sosyal Medya demişken dikkatimi çeken bir şeyi yazmadan geçemeyeceğim.
Seçim döneminde Sosyal Medya da hüzünlü halleriyle kah kabir başında kah tabut başında el açıp poz veren, gururla gönderdikleri çelenkleri yayınlayan, o cenaze senin bu cenaze benim gezen vekillerimiz,bürokratlarımız, başkan adaylarımız bu aralar pek ortalarda görünmemekteler.
Yoksa ölüler mi bitti diye düşüneceğim de yok ölüm kapısı son sürat devam ediyor…
Çünkü seçim bitti.
Malüm seçim bitince birçoğu kabuğuna çekiliyor.
Hoş seçim döneminde de Sosyal Medyada görünme olmasa kimsenin cenazeye falan da gideceği yok ama… Neyse…
 
*******
 
Vekil deyince aklıma geldi…Bugün tv de izlerken gördüm. Hindistan da bozuk yolu gören vekil, öfkeyle bir kova çamuru mühendisin kafasından aşağı boşaltıyordu!
Haydaa bu ne şimdi böyle dediğim anda, bizim vekillerimiz geldi aklıma.
Allahtan bizimkilerin böyle bir sorunu yok.
Onların şu an olsa olsa zam sorunu olabilir. Duyduğuma göre meclis lokantasında ki yemeklere yüzde yüz zam yapılmış!
Bir liralık çorba iki lira olmuş!
Büyük haksızlık!
 
********
 
Kontrolsüz bir şekilde ülkemize doluşarak ve süratle üreyerek sayıları 4 milyonu aşan Suriyelilere laf ettiğimde, dayanamayıp saniyesinde onları savunmaya geçen, hatta onları haklı çıkarma pahasına işi bir adım öteye taşıyarak bizim Almancılara bile laf eden Arap Sevicilerine sormak istiyorum! Cuma günü Hatay Reyhanlı da içinde 3 Suriyeli ile havaya uçan bomba yüklü araçta kimliği belli olan ve geçici koruma kapsamında geçici kimlikleriyle Türkiye de yaşayan bu teröristler acaba o bombaları ne yapacaklarmış?
 
*********
Geçen hafta Rize İyidere de yavru köpekleri dereye atan temizlik görevlisini izledik.
Çok üzüldüm görüntüleri izlerken.
Annem anlattı. O da Sürmene de caminin yanındaki eski mezarın içine ölmeleri için bırakılan yavru köpekleri görmüş. Tam müdahale edeceği sırada komşunun oğlu sesleri duyup koşup mezardan çıkarmış yavruları…
Mezarlığın tam yanındaki caminin hocası da öylece bakıyormuş olana bitene!
Kısacası; caminin hocası bakar!
Meclisi süsleyen 600 vekil bakar!
Herkes bakar!
Hayvana yapılan zulme içi parçalanan hayvan severlerden gayri kimseden tık yok! Bu yaz da geçsin bakalım halaaaaaaaaa bekliyoruz o ceza yasasını…
Bu arada siz de bir bakın bakalım mahalledeki caminin oralara dilsiz kullar için bir kap su-yiyecek bırakan hoca var mı?
Bakın mutlaka...