İktidarın tercihlerini eleştiren İkinci, "Bu ülkenin emekçisinden, emeklisinden, dar gelirlisinden, asgari ücretlisinden esirgenen kaynaklar geçiş garantisi verilen yol ve köprü müteahhitlerine, tek bir uçağın dahi inmediği hava limanlarına, kur korumalı mevduat sahiplerine aktarılıyor" dedi.

Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay

2024 bütçesini halka düşman bir bütçe olarak niteleyen İkinci, şunları söyledi: "Bu bütçede açlık, yoksulluk, sefalet, işsizlik, geleceksizlik ve güvencesizlik var. Yoksulluk, güvencesizlik kaderimiz değil."

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını sorgulayan İkinci, TÜİK çalışanlarına da seslendi. "Siz kamu görevlisisiniz. Talimatla hayat pahalılığını gizlemeyin, yokluğu ve sefaleti rakamlarla oynayarak ortadan kaldıramazsınız. Unutmayın, her şeyden önce halka karşı sorumlusunuz. Halka gerçekleri ifade etmemek suçtur!" dedi.

Son olarak, Türkiye'deki ekonomik zorlukları dile getiren İkinci, asgari ücretin yetersizliğine ve yoksulluk sınırının çok altında ücretlerle yaşam mücadelesi veren milyonlarca çalışana dikkat çekti. İkinci, "Bu rakamlarla insan onuruna yakışır bir hayat mümkün mü?" diye sordu.

KESK Trabzon Şubeler Platformu, ekonomik adaletsizliğe karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ve halkın yaşadığı zorlukları gündeme taşıyacaklarını belirtti.

TAKA/TUNCAY UÇKUN
 

Editör: Doğukan ÖZKURT