YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yener, özellikle "ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı" gibi algıların gerçeği yansıtmadığını söyledi. 9 farklı bilgiyle bir kişinin seçmen kayıtlarının kontrol edildiğini vurguladı.

Ayrıca Yener, seçim günü verilerin girildiği, güvenli bir ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS'in, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini belirtti. Bu sayede seçimlerin güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Seçim takvimi çerçevesinde, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıdan indirilmesi ve itiraz sürecinin tamamlanması için belirli tarihlerin olduğunu hatırlatan Yener, bu süreçlerin işlediğini ve seçimlere hazır olduklarını söyledi.

Ayrıca YSK, seyyar sandık başvuruları için son tarihin bugün olduğunu duyurdu. Yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmesi için başvuruların bugün sona ereceği belirtildi.

Seçim sürecinin yönetilmesi ve güvenliği için alınan önlemlerle ilgili bilgilerin paylaşıldığı bu açıklamanın ardından, seçim takvimi dahilindeki diğer önemli tarihler ve süreçler de belirlendi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT