1. Yüksek Promosyonlar: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle emekli promosyonlarında artışlar uygulanmaya başladı. Kamu bankaları, daha önce 3 bin TL ile 5 bin TL arasında ödedikleri promosyonları artık 8 bin TL ile 12 bin TL arasında ödemeye başlayacak.

  2. Başvuru ve Güncelleme: Emekliler, maaş aldıkları kamu bankalarına uygun yöntemlerle başvurarak yeni promosyonlardan faydalanabilecekler. Halihazırda devam eden sözleşmesi olanlar da cayma haklarını kullanarak yeni rakamlara güncelleme yapabilecekler. Promosyon miktarları, emeklilerin aldıkları maaşlara göre belirlenecek.

    Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi! Atilla Yeşilada'nın Kritik Uyarısı: Kredi Kartı Borcu Olanlar İçin Büyük Çöküş Tehlikesi!
  3. Promosyon Miktarları: Yüksek maaş alan emekliler, 12 bin TL promosyon alabilecekken, 10 bin TL taban aylık alan dul ve yetimler için promosyon 5 bin TL olarak belirlendi. Maaşı 10 bin TL'nin altında olan ancak taban aylığı tamamlayan emekliler ise en düşük olarak belirlenen 8 bin liralık promosyonu alacaklar.

  4. Özel Bankalar: Kamu bankalarının belirlediği rakamların yanı sıra, özel bankaların da bu yarışa katılarak rakamları yükseltmesi bekleniyor. Özel bankaların yeni promosyon miktarlarını henüz açıklamadıkları belirtiliyor.

  5. Başvuru Şartları: Emeklilerin promosyon alabilmek için seçtikleri bankaya "3 yıl maaşımı sizden alacağım" taahhüdünü vermeleri yeterli olacak. Fatura veya kredili hesap gibi ek şartlar bulunmuyor. Ancak özel bankaların farklı teklifleri olabileceği için vadettiğiniz maddelere dikkat etmek önemli.

  6. Sözleşme Süresi: Promosyon alındıktan sonra 3 yıl geçtikten sonra, emekliler yeni bir promosyon alma hakkına sahip olacaklar. Bu noktada mevcut bankayla görüşüp yeni rakam üzerinden promosyon almak mümkün olacak.

  7. Banka Değişikliği: Süresi dolan emekliler istedikleri bankaya geçerek ikinci promosyonlarını alabilecekler. Ancak, kredi kullanmış olanlar kredi bitene kadar banka değiştiremeyecekler. E-devlet üzerinden kolayca banka ve şube seçimi yapılabiliyor.

  8. Yeni Emekliler: Yeni emekli olanlar, ilk maaşlarını aldıkları banka veya başka bir banka ile sözleşme yaparak promosyonlarını alabilecekler. Ardından 3 yıllık sözleşme süresi başlayacak.

Yüksek promosyon dönemi başladı ve emeklilere çeşitli fırsatlar sunuyor. Emeklilerin bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri önem taşıyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN